Митровић мора на нови преглед, прве процјене три до шест недеља паузе

Г.С.
Foto: Mozzart Sport

Александар Митровић, један од најбољих стријелаца у историји Србије, повредио се на претходном мечу Ал Хилал и Ал Шабаба (4:3), а многи се питају у каквом му је стању повријеђена задња ложа.

Митровић је данас имао нови преглед и прве процјене из Арабије, које су јуче објавили арапски медији, нису биле обећавајуће по српског репрезентативца и Орлове, а ни данас нису вијести баш ружичасте. 

Додуше, у Фудбалском савезу Србије још су уздржани када је у питању Митровићева ситуација.

Директор репрезентације Стеван Стојановић рекао је за Mozzart Sport да ће кључни преглед да уследи тек вечерас.

“Митровић је био данас на ултра звуку са лекаром Ал Хилала и на снимку се види оштећење, али тај доктор није могао да сигурношћу да каже колики га опоравак чека. По његовој првој процјени, ријеч је о периоду од три до шест недеља. Међутим, да би се са сигурношћу све утврдило, Александар ће вечерас ићи на магнетну резонанцу, послије које ћемо имати тачнију слику какав је степен повреде”, рекао је Стојановић.

Српски нападач се повриједио на утакмици Ал Хилала против АЛ Шабаба и то након што је постигао два гола. 

Али, услиједио је проблем са задњом ложом, због којег су клупски љекари морали да му помогну да изађе са терена у првом полувремену.

Митровић је имао велике проблеме са повредом и пред Свјетско првенство у Катару, када је такође било упитно до последњег момента да ли ће моћи да игра. Дао је рекордер српске репрезентације по броју голова све од себе на Мундијалу, постигао је и два гола, али је било евидентно да није на “сто одсто” због проблема са зглобом.

Велику дилему ако Митровић не буде сто одсто спреман за Европско првенство имаће селектор Драган Стојковић, који је више пута говорио након Катара да на наредно такмичење неће водити играче који нису скроз здрави.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана