Миодраг Божовић за “Глас Српске” о лошем учинку српских клубова у Европи: Без улагања нема резултата

Дејан Кондић
Миодраг Божовић за “Глас Српске” о лошем учинку српских клубова у Европи: Без улагања нема резултата

БЕОГРАД - Сви српски клубови, који су ове сезоне започели квалификације за европска такмичења, изгубили су утакмице против ривала са Старог континента. Скор је 0:5. Гол-разлика 3:13.

Причало се о историјској сезони са пет српских клубова у Европи, али како је почело, црно им се пише. Тешком муком стечени коефицијент на листи УЕФА лагано се топи. Србија је крај протекле сезоне дочекала на 11. мјесту, да би резултати (не)остварени у овим квалификацијама могли довести и до тога да јој буде угрожен опстанак у ТОП 15. Некадашњи тренер Црвене звезде Миодраг Божовић у разговору за “Глас Српске” истиче да није оптимиста ни када је у питању наставак такмичења.

- Очекујем још горе резултате. Тешко ћемо ми ово да поправимо. С једне стране играју против квалитетнијих противника, што се можда не може рећи за Сабах који тешко да је бољи од Партизана, али их је побиједио. Мислим да се наши клубови нису добро припремили за ово. Ако причамо о ТСЦ-у, људи играју озбиљно такмичење, нису се уопште појачали, тешко је очекивати неки резултат - истакао је Божовић.

Поред Црвене звезде, која је као првак аутоматски обезбиједила пласман у групну фазу Лиге шампиона, још четири клуба имала су могућност или још имају да се докопају групне фазе неког европског такмичења. ТСЦ и Чукарички ће свакако играти групну фазу, то право су обезбиједили прије одиграних утакмица, али су имали могућност да се кроз утакмице изборе за Лигу шампиона или Лигу Европе (ТСЦ), односно за Лигу Европе или Лигу конференције (Чукарички). Божовић сматра да Србија има превише клубова у Европи у односу на квалитет лиге.

- Квалитет наше лиге видио се у 20. минуту утакмице ТСЦ - Брага. Мора да се смањи лига, да се више улаже, поготово клубови који су се директно пласирали у Европу, они су зарадили неке паре. Осим Звезде, не видим да је неко улагао у нека велика појачања. Ово што имамо пет клубова у Европи је резултат тога што су направили Звезда и Партизан у посљедњих пет година. Не треба заборавити ону серију резултата коју је направио Владан Милојевић када је Звезда почињала квалификације од првог кола. Брзо ћемо се вратити на ниво на којем смо били. Раније је било пуно теже нашим тимовима, ове године имамо изванредну ситуацију. Звезда је рецимо директно у групи Лиге шампиона. Објективно сви имају бољу ситуацију него Звезда и Партизан прије неколико година – закључио је Божовић.

Дан (Д) за Партизан

Фудбалери Партизана покушаће вечерас од 21 час на свом стадиону надокнадити минус од два гола из прве утакмице квалификација за Лигу конференција против Сабаха. Тренер Београђана Игор Дуљај је оптимиста.

- У Бакуу је све било лоше, разочарао сам навијаче. Сад ће све бити другачије. Знам да ће моји играчи бити агресивни од самог почетка, иако поштујемо ривала желимо да му ставимо до знања да се ми питамо на нашем стадиону и пред нашим навијачима чија нам је подршка неопходна. Уз подршку какву су играчи имали у Тополи, Новом Саду и против Радничког све је могуће – поручио је Дуљај. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана