Мимовић: Леп осећај због првенца у Звезди, верујем у пласман у ЛШ

Танјуг
Foto: Taнјуг/АП

БОДО - "Првенац у Звезди и леп осећај, али ми је жао што мој поготак није донео макар нерешен резултат. Имамо реванш у ком ћемо дати све од себе да прођемо".

Рекао је ово млади фудбалер Црвене звезде Огњен Мимовић послије пораза од Боде Глимта (2:1) у првом мечу плеј-офа за пласман у Лигу шампиона.

"Била је напорна утакмица, имам осећај као да сам одиграо 70 минута, а не да сам ушао у другом полувремену. Много тежак и интензиван меч. Пред крај смо имали иницијативу и показали да можемо. Верујемо у позитиван резултат пред нашим навијачима", истакао је Мимовић.

Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић је поручио како је његов тим морао бити храбрији када је лопту имао у својим ногама.

"Требало да будемо храбрији када смо имали лопту у ногама, али није ни то лако када имате тај високи притисак који они играју стварно фантастично и сјајно се сналазе на вештачкој подлози", рекао је Милојевић.

Голове су постигли Оден Бјертфут у 52. и Исак Мата у 62. минуту, а за Звезду "резервиста" Огњен Мимовић у 75. минуту.

Од самог почетка било је јасно да је Звездин тренер Владан Милојевић као основни циљ поставио да се одбрани, а у нападу "шта се уради - уради".

У првом полувремену Фредрик Шеволд је сјајним ударцем са двадесетак метара у 37. минуту погодио пречку, док је седам минута касније поништен погодак Шерифа Ндиајеа због "малог" офсајда.

У наставку послије само пет минута игре велику прилику за Норвежане пропустио је Јенс Петер Хауге, да би већ у сљедећем нападу дефанзивац Бјертуфт искористио грешку црвено-бијелих и главом савладао несигурног Марка Илића, који је изашао и закаснио да интервенише.

Звезда је послије примљеног гола кренула нешто офанзивније, али је после одличног контранапада у 62. минуту Исак Мата фантастично шутирао са десне стране и погодио под пречку Илићевог гола.

Милојевић је реаговао и умјесто Ивана Илића и Ндиајеа на терен послао Фелисија Милсона и Бруна Дуартеа, претходно и Огњена Мимовића умјесто Милана Родића.

Услиједиле су шансе за Питера Олањинку и Мирка Иванића, да би "гол наде" постигао Мимовић послије центаршута Ин-Бома Хванга.

Реванш меч игра се на Маракани 28. августа од 21 сат.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана