Милошевић након "петарде": Изненадило ме све ово

ГС
Foto: Taнјуг/AP

Селектор БиХ Саво Милошевић био је изненађен након убjедљивог пораза његовог тима против Португалије (5:0) у мечу квалификација за Европско првенство.

Португалци су свих пет голова у Зеници постигли у уводних 45 минута, тако да је деби Милошевића пред домаћом публиком могао и горе да прође.

Српски стручњак је преузео кривицу за овај пораз.

- Морам да признам да ми је било изненађење ово све, сигурно сам ја највећи кривац. Енергетски нисмо могли да им парирамо, они су други ниво, али то нема везе са нама. Ми нисмо били на максимуму, прије три дана је изгледало добро, али очигледно је да немамо енергије за двије утакмице у три дана. Много екипа има тај проблем. Јако тешко је било одржати ниво игре са њима, на то се све сложио и рани гол. На старту утакмице смо ушли са негативним резултатом и све је кренуло ка лошем. У свлачионици сам рекао играчима, колико год да је тешко, рекао сам да се друго полувријеме одиграло на карактер и зарадило за нешто боље у будућности. Дефинитивно Португал није ниво гдје смо ми тренутно - рекао је Милошевић.

Не сматра да је имао довољно времена да увиди све оно што не ваља у игри "змајева".

- Овдје сам седам дана и могу тек анализу да направим на основу ових седам дана, па да кажем шта је реална средина и да то поправимо у сљедећим окупљањима. Имали смо договор да стојимо више обзиром на брзину коју ми имамо, односно коју они имају. Нисмо стизали и то је нешто што би требало да препознам. Одговорност за пораз је моја, али кратко је времена да бих те ствари могао да препознам у првој недјељи рада са играчима. Суштински нисмо имали дефанзивни баланс у тиму. Играти озбиљне утакмице без иједног дефанзивног везног играча је јако тешко, Цимирота и Пјанића смо жртвовали за те позиције јер они немају те дефанзивне позиције и то је срж тима. Остајала нам је задња линија на ветрометини због тог лошег баланса - додао је Милошевић.

Он се нада баражу.

- Не треба бјежати од одговорности, сад је јасно да ћемо до Еура пут морати да тражимо кроз бараж, а онда утакмице против Луксембурга и Словачке могу много да послуже - закључио је селектор БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана