Милош Шестић: Звезда није имала овакав тим у посљедњих 30 година

Tanjug
Foto: CZ

БЕОГРАД- Мислим да Црвена звезда већ 30 година, од Барија, није имала бољи тим, заиста је погођено са појачањима, изјавио је некадашњи фудбалер "црвено-белих" Милош Шестић.

Шестић је у разговору за портал "МаксБет Спорт" похвалио новог тренера Црвене звезде Барака Бахара. 

 "Мислим да Звезда већ 30 година, од Барија, није имала бољи тим. Заиста је погођено са појачањима. Игра се агресивно са доста трчања. Пресинг се примењује сјајно, противник не може да изнесе лопту. Имамо квалитетне појединце, али и снажан колектив. Раније је углавном Гејлор Канга водио игру, сада се то променило. Ко не може да трчи, не може ни да игра. За нови стил и квалитет, снагу колектива очигледно је заслужан нови тренер Бахар", рекао је Шестић.

У припремном периоду Звезда је била сјајна и ако тако наставимо можемо далеко да догурамо, а оно што је сигурно, да освојимо треће мјесто у групи ЛШ које гарантује европско прољеће, додао је некадашњи фудбалер Црвене звезде. 

 "Рећи ће многи да сам превелики оптимиста, али у зависности од противника из другог шешира можда ћемо моћи и више. Уосталом, шта рећи када победиш једну од најбољих Италијанских екипа са 5:0. То није случајно. Видео се потпис тренера. Свака му част, очигледно је способан да прави велике ствари. Скоцкао је екипу, пронашао сваком играчу најбоље место", истакао је Шестић.

 Он је посебно похвалио фудбалера Црвене звезде Османа Букарија.

 "Букари је изузетно брз, има одличан дриблинг, много трчи, сада се враћа и назад далеко више него раније. Много је кориснији. Има и огормну жељу да тресе мреже. Видели сте да није дао Кангви да изведе пенал против Фјорентине већ је он то учинио. Нисам размишљао да ли и колико подсећа на моју игру. Мислим да ово може да буде његова сезона", навео је Шестић.
 
Он је изјавио да ће јаз између Црвене звезде и других клубова у Србији ове сезоне да буде још већи.

"Звезда има много јачи тим у односу на прошлу сезону. Играће модеран фудбал, бржи, агресивнији са доста голова. Љубитељи 'црвено-белих" боја ће да уживају у игри и резултатима", додао је Шестић.

Он је истакао да тренер Црвене звезде Барак Бахар има визију и знање.

"Да ли сте видели Бахара да виче на неког играча што дрибла или када у покушајима продора изгуби лопту? Нисте и нећете. Срећан сам због тога. То је прави фудбал. Да, одушевљен сам новим тренером, игром, тимом. Понављам, овакав састав нисмо имали још од Барија, ето више од 30 година", закључио је Шестић.

Шестић (66) је играо за Црвену звезду од 1974. до 1984. године. Он је за "црвено-беле" одиграо 441 утакмица и постигао је 108 голова, а са Звездом је освојио четири шампионске титуле и један национални Куп.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана