Милојевић: Лига шампиона је била наш циљ, момци су оставили срце на терену

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД - Тренер фудбалера Црвене звезде Владан Милојевић изјавио је вечерас да су "црвено-бијели" испунили циљ пласманом у Лигу шампиона.

Фудбалери Црвене звезде пласирали су се у ЛШ, пошто су вечерас у Београду побиједили норвешки Боде Глимт 2:0 у реванш мечу плеј-офа најквалитетнијег европског клупског такмичења.

Голове за Црвену звезде постигли су Бруно Дуарте у 26. из пенала и Урош Спајић у 59. минуту.

У првој утакмици плеј-офа за пласман у ЛШ, која је одиграна прошле недјеље у Норвешкој, било је 2:1 за Боде Глимт.

"Морам да кажем да су ми прорадиле емоције, јер стварно неизмерно волим овај клуб. Он ми је све дао и када сте у њему желите да остварите све што можете. Лига шампиона је била наш циљ, упркос проблемима које имамо. Момци су оставили срце на терену", рекао је Милојевић послије меча за ТВ Арена спорт.

"Једно велико браво и велико хвала на припремљеној утакмици. Ово није само победа Црвене звезде. Наш фудбал, оправдано или неоправдано, трпи критике, али морамо да схватимо да смо мала земља. Имали смо четири или пет представника, али морају да знају сви да наши представници дају све од себе. Србија има представника у 'крем де ла крему', играћемо са гигантима", додао је тренер Црвене звезде.

Он је посебно захвалио менаџменту клуба.

"Хвала менаџменту, који нам дају сву логистику и ми можемо само да се осврнемо на терен. Донеил смо ЛШ у Србију. Честитам свим грађанима Србије. Честитам Републици Српској, Косову и Метохији. Звезда је озбиљан бренд. Није то успех као што су донели спортисти са Олимпијских игара, али где год одете и завијори се застава Србије, велики је успех", рекао је Милојевић.

Тренер Звезде се потом осврнуо на први меч са Боде Глимтом.

"Нама вештачка трава не одговара, људи не схватају колико је то тешко. Они су адаптирани да играју на ниској температури и таквом терену. Ишли смо да патимо, али и по позитиван резултат. После тога, очекивали смо Боде баш овако како је играо, они не мењају њихов стил игре. Знали смо да ће највећи проблем бити ако им не дамо да крећу нападе из последње линије", рекао је Милојевић и наставио: 

"Вршили смо пресинг и нисмо им дали да крећу из последње линије. Они толико шутирају и имају моћ, напред имају нешто ненормално, а шутнули су нам само једном на гол. Много тога може да се научи од Бодеа, од њиховог система. Честитао сам им, нека наставе тим путем, а ми идемо даље", закључио је Милојевић.

Жријеб Лиге шампиона биће одржан сутра у 18 часова. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана