Миљан Бајић, тренер Лакташа: Провјере показале стање тима

Д. П.
Миљан Бајић, тренер Лакташа: Провјере показале стање тима

ЛАКТАШИ – Тренер јесењег вицешампиона Српске Лакташа Миљан Бајић задовољан је како је протекао досадашњи ток припрема у којем су његови изабраници осим свакодневних тренинга одиграли два контролна сусрета.


У првој провјери савладали су јуниоре бањалучког Борца са 3:1, да би потом били поражени од јесењег првака Прве лиге ФБиХ, тузланске Слободе са 3:4.

- Прве двије утакмице показале су гдје смо у овом тренутку. Прва провјера била је баш по мјери, а у другој смо се одмјерили са екипом која јуриша на титулу и повратак у премијерлигашко друштво. Иако смо поражени, морам да будем задовољан, јер смо се два пута враћали из резултатском минуса (0:1, 1:2) и до посљедња три минута утакмице чак били у предности од 3:2. Међутим, не треба заборавити да Слобода у овом тренутку има 22 скоро подједнака фудбалера, док ми имамо доста муке са скраћеним ростером – нагласио је Бајић.

Већ у суботу, 3. фебруара Лакташани ће имати и трећу провјеру, а ривал ће бити градишка Козара.

- Тај ће нам меч уједно бити и посљедњи пред сусрет осмине финала Купа БиХ у којем ћемо седам дана касније бити гости Посушја. Та утакмица нам је већ свима у мислима и било би лијепо да  се пласирамо у наредну рунду такмичења, мада ће бити веома теко. Ривал није толико атрактиван, али се ради о стварно квалитетној екипи. Међутим, сигурно је да ћемо дати све од себе да прођемо даље. Послије тог сусрета имаћемо још двије провјере до наставка прволигашке сезоне. Прво ћемо 17. фебруара играти против Жељезничар Спорт тима, а у “генералки” седам дана касније састаћемо се са ТОК-ом из Тења – наставио је Бајић.

У зимском прелазном року у Лакташе су стигла три фудбалера: Александар Петровић, Бранко Росић, те млади голман Звијезде 09 Вук Николић. Списак играча, који су отишли је много дужи и на њему су: Раде Џомбић, Марино Матић, Сергеј Џапа, Давид Вуковић, Џафо Хаџић, Амар Смаиловић и Срђан Јањетовић. 

- Зато нам је жеља да доведемо још једно или два квалитетна појачања, али нећемо то радити по сваку цијену. Што се тиче наставка сезоне, циљ нам је да првенство учинимо максимално неизвјесним до краја, а наравно, ако се укажће прилика да будемо први покушаћемо да је искористимо – додао је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана