Миљан Бајић, шеф стручног штаба Лакташа за “Глас Српске”: Напредујемо на свим пољима

Дарко Пашагић
Миљан Бајић, шеф стручног штаба Лакташа за “Глас Српске”: Напредујемо на свим пољима

ЛАКТАШИ - Фудбалери Лакташа јесењу полусезону су завршили на другој позицији са само три бода заостатка за лидером Радником и са реалним шансама да се у наставку првенства боре за шампионску титулу и повратак у премијерлигашко друштво послије 14 сезона.

Иако су на добром путу да то и остваре шеф стручног штаба Лакташа Миљан Бајић не жели да размишља толико унапријед и поново је нагласио да пред њим и његовим играчима није императив да освоје титуле шампиона Републике Српске.

- Можда смо могли стићи и до јесење титуле, али и овим другим мјестом смо презадовољни, јер је оно показатељ да клуб расте из дана у дан и на то сви заједно морамо бити поносни. Најважније је да у сваком мечу играчи дају све од себе, а за које мјесто на крају сезоне ће то бити довољно, видјећемо - нагласио је Бајић.

Упоредо са добрим резултатима челници клуба се свим силама боре да Лакташи инфраструктурно не заостају за осталим клубовима па чак и онима који наступају у Премијер лиги БиХ.

- Откако је прије нешто више од двије године на чело клуба дошла управа са предсједником Мирославом Бојићем и спортским директором Игором Радељићем, све је кренуло набоље и то се може видјети на свим пољима. Наткривена је главна трибина, завршен помоћни терен са хибридном подлогом на који су пребачени и рефлектори са главног, рађен је један дио и главног терена, а у плану је ускоро да се ради и остатак, као и постављање далеко јаче расвјете. У млађим категоријама је све више дјеце, тако да је све то доказ да напредујемо на свим пољима - наставио је Бајић.

Лакташи су од осмог до 14. кола направили серију од седам побједа, тада су били и на челу табеле, али нису издржали.

- Прије те серије били смо у малој кризи резултата и игре, коју смо успјешно пребродили. Можда је та криза и разумљива, јер је екипа у односу на прошлу сезону доживјела доста промјена у играчком кадру и све то је требало укомпоновати - истакао је Бајић.

Са 37 погодака Лакташи су најефикаснија екипа у лиги.

- Постигли смо гол више од Радника, али смо зато и примили погодак више од Бијељинаца. У међусобном окршају доживјели смо као гости минималан пораз од 0:1 и то је управо та разлика на табели. Податак да смо постигли највише голова говори да у сваку утакмицу идемо ријешени да побиједимо и то је оно што и највише привлачи гледаоце. Због тога смо веома задовољни и бројем навијача који посматрају наше домаће утакмице и морам да им на томе захвалим - рекао је Бајић.

Накратко се осврнуо и на крај прошле сезоне.

- Са њом морамо бити презадовољни. Били смо трећи на крају првенства са истим бројем бодова, али лошијим међусобним скором као и Звијезда 09, која је постала премијерлигаш. Играли смо финале Купа Српске и осмину финала Купа БиХ. Тада смо на полусезони бити трећи, сада смо други и опет смо у осмини финала Купа БиХ. Жеља нам је да извучемо неког јаког ривала, мада међу 16 екипа има доста оних са којима смо у овом тренутку бар равноправни. У овом тренутку је најважније да се играчи добро одморе од напорне полусезоне и на почетак припрема дођу потпуно спремни за сва искушења која их очекују на прољеће - нагласио је Бајић.

Играчи Лакташа су већ на одмору, а почетак припрема планиран је између 15. и 20. јануара.

- Иако се првенство наставља тек почетком марта, морамо раније да кренемо, јер нас 11. фебруара очекује сусрет осмине финала Купа БиХ. Због тога ће наши играчи одмах послије нове године добити индивидуалне програме рада, да би што спремнији дошли на почетак припрема - додао је Бајић.

Смаиловић

Дефанзивни везни фудбалер Амар Смаиловић у наставку сезоне неће носити дрес Лакташа.

- Са њим смо имали уговор на пола године и пријатељски смо се растали. У наредним данима сигурно ће бити још одлазака. Има играча којима истичу уговори, са некима нисмо задовољни. Сигурно је да ћемо у прелазном року морати добро да се помучимо да доведемо квалитетна појачања, јер је познато да је то током зимске паузе веома тешко урадити. Нових играча ће у нашим редовима бити у наставку сезоне, али је још стварно рано о томе причати - нагласио је шеф стручног штаба Лакташа Миљан Бајић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана