Милиони људи на улицама Буенос Ајреса, фудбалере пребацили у хеликоптере ФОТО, ВИДЕО

ГС
Милиони људи на улицама Буенос Ајреса, фудбалере пребацили у хеликоптере ФОТО, ВИДЕО

БУЕНОС АЈРЕС- Хеликоптери са фудбалским репрезентативцима Аргентине кренули су поподне по локалном времену у обилазак престоног града Буенос Ајреса, на чијим се улицама и трговима налази око четири милион Аргентинаца, преносе локални медији.

Аутобус са аргентинским фудбалерима возио се прије тога 35 километара дугом рутом од сједишта Фудбалског савеза Аргентине до Обелиск трга у Буенос Ајресу, а прваци свијета поздрављали су окупљене сународнике на улицама главног града.

Због огромне гужве коју је направило око четири милиона Аргентинаца, службе безбједности нису допустиле улазак аутобуса на трг.

Играчи нису могли да стигну до централног споменика Обелиск како је било планирано, па су из безбједносних разлога прешли из аутобуса у хеликоптере.

-Свјетски шампиони лете изнад читаве руте у хеликоптерима јер је постало немогуће да наставе путем усљед експлозије одушевљења народа. Хајде да наставимо прославу у миру и покажемо им своју љубав и колико их цијенимо -изјавила је портпарол предсједничке администрације Габријела Серути.

На телевизијским снимцима приказани су људи широм града, а велика маса чекала је код Обелиска. Многи су изашли на ауто-пут да би видјели шампионе који су се ноћас вратили из Катара.

Аргентинци славе нову титулу првака свијета послије 36 година.

На снимцима из Аргентине види се да је један од навијача прекршио забрану кретања и напустио кућни притвор са наногицом, а један је пао у масу када је покушао да скочи у аутобус са фудбалерима.

Пред почетак параде, навијачи су развалили врата обелиска на главном тргу након чега су се попели на његов врх где су окачили заставе.

Фудбалери Аргентине допутовали су у домовину након освојене титуле на Мундијалу у Катару, а долазак хероја нације изазвао је праву хистерију у Буенос Ајресу.

Гаучоси су у антологијском финалу Свјетског првенства савладали Француску након бољег извођења једанаестераца, пошто је резултат након 120 минута игре био 3:3.

Тако су Лионел Меси и другови својој земљи донијели трећу “златну богињу” у историји.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана