Миленковић за Би-Би-Си открио како изгледа одрастање у Србији и шокирао Енглезе

ГС
Миленковић за Би-Би-Си открио како изгледа одрастање у Србији и шокирао Енглезе

ЛОНДОН - Никола Миленковић, дефанзивац и нови капитен фудбалске репрезентације Србије, представио се Енглезима.

У разговору за Би-Би-Си, Никола Миленковић открива како је растао у Србији и колико му је то помогло да постане добар фудбалер. Имао је само двије године када је НАТО бомбардовао Србију и Црну Гору 1999. године. Овог љета, Миленковић је у трансферу вриједном 14.300.000 евра прешао из Фјорентине у Нотингем Форест. У суботу ће играти за свој клуб против Ливерпула, у једном од дербија Премијер лиге.

Никола Миленковић рођен је прије 26 година у Београду, а Енглезе је интересовало како је било одрастати у главном граду Србије.

- Одрастати у Београду било је нешто заиста посебно. Били смо усред рата и родитељима је било тешко, али су нас те ствари ојачале. Београд је прелијеп град и сваки пут када се вратим кући, уживам. Много нас има снажне карактере. За нас дјецу фудбал је био излаз, заборављали смо на све проблеме када смо играли - испричао је Никола Миленковић.

Као клинац имао је много узора из свијета фудбала. У Енглеској су као штопери велики траг оставили Немања Видић и Бранислав Ивановић. Оба су била и капитени, Видић у Манчестер јунајтеду, а Ивановић у Челсију.

- За нас Србе, Видић је најбољи дефанзивац свих времена. Увијек ћемо говорити да је он најбољи, али свакако је и Вирџил ван Дајк права "звјер" и врхунски фудбалер - објаснио је Миленковић када су га питали да упореди Видића и Ван Дајка.

Прошле године репрезентација Србије почела је такмичење у Лиги нација, а Миленковић је био капитен орлова на свом 58. мечу, против Шпаније, а онда и против Данске.

- Наравно, велика је част представљати своју земљу и свој народ. То је један од најпоноснијих тренутака у мојој каријери. Захвалан сам на прилици и надам се да ћемо усрећити нашу земљу - поручио је Никола Миленковић.

Дефанзивац српске фудбалске репрезентације каријеру је почео у Партизану. Почетком 2016. године тренер Иван Томић прикључио је тада момка од 19 година првом тиму и повео га на припреме у Турску. Дебитовао је за црно-беле у Суперлиги у априлу 2016. против лучанске Младости. Са Партизаном је освојио титулу и два Купа Србије, а након 36 утакмица у црно-белом дресу продат је у Фјорентину.

Трансфер Николе Миленковића у редове клуба из Фиренце износио је 5.100.000 евра. Дрес Фјорентине носио је пуних седам година, а у Серији А уписао је 216 утакмица и дао 14 голова. Дрес А репрезентације Србије носи од 2018. године када је дебитовао у пријатељском мечу против Чилеа код селектора Младена Крстајића који га је повео на Мундијал у Русију. Био је учесник СП у Катару и ЕУРО у Њемачкој, пише Курир спорт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана