Миленковић: Очекује нас веома тешка утакмица, Швајцарска је организована екипа

Танјуг
Миленковић: Очекује нас веома тешка утакмица, Швајцарска је организована екипа

СТАРА ПАЗОВА - Фудбалски репрезентативац Србије Никола Миленковић изјавио је данас да је Швајцарска добра и организована екипа и додао да предстојећи дуел у Лиги нација неће бити лак.

Фудбалери Србије ће 12. октобра у Лесковцу дочекати селекцију Швајцарске у трећем колу групе А4 Лиге нација.  

“Претходна два дуела смо играли на великом такмичењу, а опет и Лига нација је озбиљно такмичење, игра се за бодове. Очекује нас веома тешка утакмица, Швајцарска је добра, организована екипа, никад није било лако. Требало би да верујемо у нас, у наше квалитете, имамо амбицију и припремамо утакмицу на најбољи могући начин, све у жељи да обрадујемо нашу нацију”, рекао је Миленковић, преноси званични сајт ФСС.

Миленковић је носио капитенску траку на претходна два меча у Лиги нација против Шпаније и Данске.

“Више је била велика одговорност, с друге стране велика част, велики понос. И могу да кажем да је то била једна од највиших тачака у мојој каријери, представљати своју земљу, свој народ као капитен државног тима, мислим да нема веће ствари од тога. Био сам поносан и стварно веома срећан због тога”, додао је Миленковић.

Он је за репрезентацију Србије дебитовао 2018. године.

“Један сам од старијих како год то звучало и ми који смо дуже у репрезентацији требало би да помогнемо оним млађим који долазе да се осећају слободно, да искажу сав свој потенцијал кроз тренинге и утакмице. Сигурно да нема лепше ствари од играња за своју земљу, да је представљаш у дресу репрезентације, поготово када нацију учиниш поносно. Не постоји лепши осећај”, навео је Миленковић.

Миленковић је рекао да би волио да се Србија пласира на СП 2026. године.

“Мислим да би то било круна свега. Играти на тако великим такмичењима где долазе најбољи играчи света, нема ништа веће од тога. Спремићемо се да дамо све од себе, али сигурно да неће бити лако пласирати се на СП”, изјавио је репрезентативац Србије.

Миелнковић је навео да би тактичка дисциплина из мечу са Шпанијом требало да буде путоказ како треба играти у Лиги нација.

“И што се тиче тактичке дисциплине и заједништва које смо показали на терену где је сваки играч одрадио максимално поверени задатак. Мислим да то треба да буде неки путоказ, како и у ком смеру треба да идемо у будућности”, рекао је Миленковић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана