Миленко Аћимовић, стријелац посљедњег Звездиног поготка на Острву, за “Глас Српске”: Против Енглеза треба бити храбар

Дејан Кондић
Миленко Аћимовић, стријелац посљедњег Звездиног поготка на Острву, за “Глас Српске”: Против Енглеза треба бити храбар

ЉУБЉАНА - Фудбалери Црвене звезде вечерас од 21 час у првом колу групне фазе Лиге шампиона гостују Манчестер ситију. Посљедњи гол на Острву за “црвено-бијеле, 14. септембра 2000. године против Лестера у оквиру првог кола Купа УЕФА, постигао је Миленко Аћимовић. Тада је то је било довољно за велики реми (1:1), који је касније у Бечу овјерен пласманом у наредну рунду.

Звездин јунак са стадиона “Филберт стрит” у разговору за “Глас Српске” присјетио се тог култног поготка који је постигао сјајним ударцем са преко 30 метара и тако шокирао тадашњег лидера Премијер лиге Енглеске.

- Доста година је прошло од тада, нисам ни знао да је то последњи гол Звезде на Острву. Нисмо изашли на терен, а већ смо повели са 1:0 од првог минута. То је за мене био посебан моменат, али и за клуб, јер смо били бољи од тада јаког Лестер ситија и тада их избацили из Купа УЕФА. Ми смо се иначе у тишини спремали за тај двомеч иако је било пуно “галаме” око њега. Играли смо у фантастичном амбијенту, притисак публике је био велики, стадион без атлетске стазе, али смо стали као екипа и наше навијаче смо учинили поноснима, јер смо после те утакмице осетили да можемо да их избацимо. Годила нам је та фама, јер су они били апсолутни фаворити. Иначе, ако хоћеш добар резултат против такве екипе, на свим пољима мораш бити супериоран. Ми смо били спремни и за њихове провокације па и да се “побијемо” с њима – истакао је Аћимовић.

Звездашка јавност била је разочарана одлуком УЕФА, јер “црвено-бијели” нису могли да код куће да дочекују своје ривале због лоше безбједносне ситуације у тадашњој Југославији. Реванш против “лисица” морао се играти у Бечу, на стадиону “Герхард Ханапи”.

- Они су очекивали празан стадион, да неће бити наших навијача, али налетели су на пун стадион “делија” и мада смо ми били мало фасцинирани атмосфером у Енглеској, они су били дупло више. Наши навијачи дали су нам ветар у леђа и избацили смо један јак Лестер – рекао је Аћимовић.

Актуелни селектор младе репрезентације Словеније својим насљедницима у “црвено-бијелом” дресу поручује да буду храбри и да уживају у мечу.

- Играчи Ситија су фаворити у свакој утакмици и против сваког ривала где год да се појаве и њима се није лако носити са тим теретом. Што се Звезде тиче, из свог искуства причам, мислим да једва чекаш те утакмице, ту атмосферу и да се одмериш са најбољом екипом на свету. Момци треба да стану као један, као екипа и да покажу колико могу – закључио је Аћимовић.

Омладинци од 16 часова

Заједно са првотимцима чартер летом у Манчестер су стигли и омладинци Црвене звезде, њих такође чека дуел са вршњацима Манчестер ситија. Меч ће се играти од 16 часова на мањем стадиону у оквиру “Етихад” кампа, а тренер Ненад Милијаш, између осталих, рачунаће за тај меч на Косту Недељковића, Јована Шљивића, Јована Мијатовића.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана