Миле Лазаревић, тренер Дрине: Почели смо од нуле

Дарко Пашагић
Миле Лазаревић, тренер Дрине: Почели смо од нуле

ЗВОРНИК - Искусни стручњак Миле Лазаревић, који се прихватио незахвалног тренерског посла у Дрини, вјерује да ће, упркос тешкој ситуацији успјети да направи екипу, која се у прволигашкој сезони неће борити за опстанак.

Зворничани су послије баража за попуну Прве лиге били практично друголигаш, јер су у оба сусрета поражени од Вележа из Невесиња, али су одустајањем Крупе на “мала врата” остали у елити Српске. Уз све то клуб је већ дуже вријеме без управе, а њим тренутно руководи радно тијело.

- Када сам долазио знао сам шта ме чека. Слична ситуација је била и у мом првом мандату, јер је тада клуб испао из Премијер лиге. Свјестан сам да морамо практично почети од нуле и да је једини циљ у новој сезони да што прије буде обезбијеђен опстанак. Већина играча из прошле сезоне више није у клубу, тако да смо почели практично из почетка, а од фудбалера које сада имамо на окупу покушаћемо да направимо што бољи тим. Разлог за то је што је у екипи уз доста странаца било и фудбалера са високим примањима, што у садашњој ситуацији није било могуће испоштовати - нагласио је Лазаревић.

Екипа је са радом почела 6. јула.

- На тренинзима је веома мали број играча из прошле сезоне, које предводи искусни Данијел Ћулум, а уз њега су ту још Радован Васић, Борис Андрић и Никола Станишић. Остатак чине млађи фудбалери из околине, који су ту тренутно на проби. У овом тренутку је најважније да на тренинзима имамо квантитет, јер тренутно радимо са 24 играча и три голмана. Циљ нам је да већи број њих задржимо у екипи, а у наредним данима сигурно ће бити још нових имена на тренинзима - наставио је Лазаревић.

Већ је одиграна и прва контролна утакмица у којој је доживљен пораз од бијељинског Радника од 1:2.

- Играли смо послије само пет дана рада и овај сусрет, који нам можда и није требао, послужио је сврси. Играли смо два полувремена са различитим поставама и за почетак могу да будем задовољан. До краја припрема, са чијим почетком се мало каснило, одиграћемо још четири сусрета. Већ у суботу играмо против новог друголигаша Српске Јединства из Роћевића, а за 22. јул заказан је дуел са Рађевцем из Крупња. Јуниорска екипа Звијезде 09 појачана са играчима из првог тима, који су имали мању минутажу на припремама, биће нам ривал 29. јула, а генералну пробу играмо 5. августа против Босне из Калесије - додао је Лазаревић.

Повратак у Зворник

Миле Лазаревић се вратио на клупу Дрине послије нешто више од шест година. Тада је у првом мандату провео годину и по дана на клупи Зворничана, а међувремену је био тренер Звијезде 09 и Звијезде Градачац у по два наврата те тузланске Слободе, Текстилца из Дервенте и Подриња из Јање.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана