Миланова немогућа мисија

Дејан Кондић
Миланова немогућа мисија

МИЛАНО - Интер је једном ногом у финалу Лиге шампиона. “Нероазури” ће вечерас настојати да овјере 2:0 из првог сусрета против градског ривала Милана.

“Росонерима” с друге стране треба чудо. Е сад је питање шта оно ради вечерас од 21 час. Можда наврати до “Ђузепе Меаце”. Реално, пред Миланом је немогућа мисија јер је у лошој форми и серији лоших резултата пред најважнији дуел сезоне. То је изазвало бијес најватренијих навијача, који су послије разочаравајуће утакмице против Специје (0:2), у минулом првенственом колу, постројили испод трибине играче и тренера Стефана Пиолија и рекли им шта мисле о тренутним играма. У таквој атмосфери није лако припремити меч, док је на другој страни ривал који је везао седам побједа. Шеф струке “црвено-црних” Пиоли ипак сматра да његови изабраници и он имају право на наду, поготово што би се Рафаел Леао требао наћи на терену. Мада, неће бити повријеђеног Исмаела Бенасера, док је Раде Крунић такође ровит.

- Интер је био бољи у првом сусрету, а утакмица се закомпликовала и тактички и с психичког аспекта кад смо ми у питању. Разочарани смо, али желимо да промијенимо овај резултат у реваншу. Морамо да подигнемо љествицу и да играмо више као у другом полувремену првог меча - рекао је Пиоли.

Његов колега на другој страни, Симоне Инзаги нема већих кадровских проблема, свјестан је да је остало још јако мало до остварења сна, али позива на опрез.

- Могли смо да постигнемо и више од два гола у том првом сусрету, али био је сјајан меч. Ми смо испред и сада ће бити реванш код куће с нашим навијачима. Знамо да морамо уложити огроман напор прије него што почнемо да сањамо - истакао је Инзаги.

Када је статистика у питању, ни она није на страни Милана. Наиме, “росонери” су посљедњи пут као гости добили Интер с два разлике 2003. године, када је било 1:3. Занимљиво, али и симболично, 2005. године баш у Лиги шампиона утакмица је регистрована службеним резултатом 0:3 - у корист Милана, а навијачи оба клуба изазвали су прекид меча. И тада се финале, као и ове године, играло баш у Истанбулу али тешко је очекивати такву репризу. У сваком случају ватре ће бити, поготово на трибинама и дјелује да је публика 20 година касније на вишем нивоу од актера. Дуел на стадиону “Ђузепе Меаца” почиње у 21 час.

Турпан на центру

Француз Клемон Турпан биће главни судија на вечерашњем дуелу. Турпану ће помагати сународници Никола Дано и Бенжамен Паж, док је за четвртог судију одређена Стефани Фрапар. У ВАР соби биће Жером Брисар и Беноа Мило.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана