Милан Тегелтија, предсједник Борца: Распродато већ пола стадиона

Дарко Пашагић
Милан Тегелтија, предсједник Борца: Распродато већ пола стадиона

БАЊАЛУКА – Ако је судити по тренутној ситуацији у четвртак увече, када се игра реванш утакмица другог кола квалификација за Лигу конференције између Борца и Аустрије, сви путеви у Бањалуци водиће на Градски стадион.

То је потврдио и предсједник "црвено-плавих" Милан Тегелтија, који је истакао да за овај сусрет, који почиње у 20.30 часова влада велико интересовање и да се тражи карта више.

- За реванш утакмицу влада велико интересовање и очекујем да Градски стадион у четвртак буде испуњен до посљедњег мјеста. Како сада ствари стоје, вјероватно ће улазница нестати и раније, али једноставно морамо да оставимо одређен број који ће се продавати на сам дан утакмице, када ће у Бањалуку доћи велики број навијача из других дијелова Републике Српске, али и шире. Позивам све да дођу у дресовима Борца или ако немају да обуку црвене или плаве мајице – позвао је Тегелтија.

Због великог интересовања улазнице се сада осим на Градском стадиону могу купити и на Тргу Крајине. Најскупље су оне за запад ВИП, које коштају 50 марака, а нешто повољније су запад сектор Б и Ц (30 марака) и запад сектор А и Д (20 марака). Цијена улазница за источну трибину је 10, а дјеца на ту трибину могу ући са картом којој је цијена 5 марака.

Највећу подршку на Градском стадиону фудбалери Борца очекују са сјеверне трибине, гдје ће бити смјештене њихове највјерније присталице "лешинари". Улазнице за ову трибину могу се купити у шопу навијача по цијени од шест марака.

- Подршка наших навијача много нам је значила и на првом мечу у Бечу и од срца им хвала. Вјерујем да ће бити још громогласнији у реваншу и да ће нам дати додатни вјетар у леђа – нагласио је шеф стручног штаба Борца Винко Мариновић.

Капитен Александар Субић, који је у финишу првог сусрета ушао у игру, вјерује да Борац није без шанси у реваншу и да ће им подршка навијача бити и те како потребна.

- Били су уз нас и у Бечу у великом броју, а сигуран сам да ће у четвртак стадион горјети. Морамо мирно и сталожено ући у утакмицу и вјерујем да нисмо без шансе. Очекујем велику подршку не само са сјеверне трибине, већ и са осталих дјелова стадиона, јер Борац се до сада никада није пласирао у треће коло неког европског такмичења. Вјерујем да се то сада може десити и да ћемо то сви заједно знати на величанствен начин да прославимо – нагласио је Субић.

Матејић

Некадашња звијезда Бањалучана Божур Матејић, који живи у Београду, најавио је да долази у највећи град Републике Српске да би пружио подршку садашњој генерацији Борца да прође у треће коло квалификација за Лигу конференције.

- Права је штета што су примили гол у посљедњим секундама, али можда је и боље тако. Сада им је потребна сва могућа подршка да на плећа положе велику Аустрију. Овакве утакмице се не пропуштају и сигурно долазим у Бањалуку да навијам за "црвено-плаве" - истакао је Матејић, који је са Бањалучанима наступао на европској сцени још давне 1988. године у Купу побједника купова.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана