Милан Тегелтија, предсједник Борца најавио још појачања: Долазак нападача приоритетан задатак

Дарко Пашагић
Милан Тегелтија, предсједник Борца најавио још појачања: Долазак нападача приоритетан задатак

УЖИЦЕ – Иако су у првој контролној утакмици одиграној на на стадиону "Радомир Антић" у Ужицу поражени Црвене звезде са 0:2 предсједник Борца Милан Тегелтија задовољан је виђеним и истакао је да има још простора за напредак у игри, али и доста времена да се доведе још квалитетних појачања.

Београђани су до побједе дошли головима Стефана Митровића у осмом и Владимира Лучића у 69. минуту, а оба су била плод грешке Бањалучана.

- Био је ово за нас први меч у прпиремном периоду и морамо бити задовољани иако смо поражени, јер се не смије заборавити да је Црвене звезда директан учесник групе фазе Лиге шампиона. У нашој екипи је било осам новајлија, само три стандардна играча из прошле сезоне и када се све сабере и одузме морамо бити оптимисти и вјерујем да смо на добром путу – нагласио је Тегелтија.

Он је још једном поновио да је Управни одбор "црвено-плавих" 24 часа дневно уз екипу и да се чини све да се она што прије комплетира.

- Тражимо адекватно појачање у нападу, а зна се да су нападачи на цијени. Прилично су скупи, али то за нас није никаква препрека, већ желимо да то буде појачање у правом смислу те ријечи. Желимо да направимо, брзу и агресивну екипу, која ће се умногоме разликовати од оне из прошле сезоне. Због тога не трагамо само за нападачем, већ и за лијевим беком, новајлијама у везном реду. Жеља нам је да се што прије комплетирамо да би се екипа што боље уиграла за оно штои нас очекује 27. јула у Бећчу, када играмо први меч другог кола квалификација за Лигу Конференције – наставио је Тегелтија.

Први човјек Борца је убијеђен да се убудуће неће дешавати слична ситуације као што је случај са овим прелазним роком.

- Не смије да дам се деси да у једном прелазном року буде оволико долазака и одлазака. Међутим, сада смо то једноставно морали урадити, јер смо промијенили срж екипе. У наредним прелазним роковима жеља нам је даводимо само једног или два фудбалера и то на циљаним позицијама – додао је Тегелтија. Шеф стручног штаба Борца Борца Винко Мариновић рекао је да је видио и неколико добрих ствари у игри својих изабраника у дуелу прортив Црвене звезде. - Мислим да је утакмица била добра, у првом полувремену смо добили гол из грешке, док смо остале ствари у дефанзиви добро радили. Имали смо двије, три добре ситуације у отварању напада, али нисмо то квалитетно завршили, противник је то прекинуо прекршајем. У другом полувремену, ситуација је била иста, међутим за ово кратко вријеме колико смо радили, могу да видим да има доста добрих ствари, поготово у тој дефанзивној линији, јер Црвена звезда није много тога направила, из три,четири шансе је дала два гола. Међутим, оно на чему морамо да радимо је фаза напада. Црвена звезда је учесник Лиге шампиона, за нас веома добра провјера, а и видјели смо на чему треба да радимо и сигурно да је ово једно велико искуство за нас - рекао је Мариновић.

Наредни контролни дуел на Златибору Борац игра 4. јула против новог члана Суперлиге Србије Железничара из Панчева. Терзић Прве минуте у Борчевом дресу уписао је новајлија из подгоричке Будућности Василије Терзић. Он сматра да је резултат добар с обзиром на реноме Црвене звезде.

- Играчи су ме сјајно прихватили на мени је да радим и надам се да ћу изборити мјесто у екипи. Што се меча тиче, ово је била моја прва утакмица у дресу Борца срећан сам, али и нисам срећан због резултата. Ипак, утакмица је била одлична за нас. Сви знамо ко је Звезда, учесник Лиге шампиона, није било лако и сви знамо шта морамо да исправимо како бисмо били бољи - истакао је Терзић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана