Милан Јевтовић за “Глас”: Звезду чека најбржи терен у Европи

Дејан Кондић
Милан Јевтовић за “Глас”: Звезду чека најбржи терен у Европи

МОСТАР - Фудбалери Црвене звезде од 21 час у Норвешкој против Бодо Глимта играју први меч плеј-офа квалификација за Лигу шампиона. Овај дуел биће праћен и у Мостару. Везиста Вележа Милан Јевтовић носио је дресове оба тима.

Брзоноги офанзивац поникао је у Борцу из Чачка, гдје је потом као професионалац провео три сезоне, а затим је прешао у Бодо Глимт. Из Норвешке је на љето 2016. отишао у Анталију, а годину дана касније позајмљен је Розенборгу, гдје је пружао можда и најбоље партије у досадашњем току каријере. У дресу најтрофејнијег норвешког клуба освојио је први торфеј у каријери, титулу 2017. године, којој је касније додао још два пехара првака Србије са Црвеном звездом. У разговору за “Глас Српске” нагласио је да ће свим срцем бити уз “црвено-бијеле”, које, како каже, у Бодеу чека можда и најбржи терен на Старом континенту.

- Сигурно је у питању један од најбржих терена у Европи. Трава није као на сличним теренима у Србији и широм Европе. То је једна од њихових предности, а и на половини су првенства. Физички су максимално спремни и јаки као колектив. Играју у формацији 4-3-3, форсирају игру по крилима. Ту су најјачи, али опет, сматрам да је Звезда стварно квалитетнија и да неће бити неких већих проблема, поготово што се реванш игра на “Маракани”. Они су из малог града, сваки играч тамо има пуну подршку. Фудбалски клуб им је све. Имају још један базен, нема пуно дешавања у граду. Стадион је мали, капацитета осам хиљада гледалаца, биће испуњен до последњег места, скоро су га и реновирали... Биће лепа атмосфера, али ни близу онога шта њих чека на “Маракани”. Верујем у сигуран пролаз Црвене звезде - истакао је Јевтовић.

Милан је “црвено-бијели” дрес обукао у јуну 2018. године.

- Мој сан је био да обучем дрес Звезде. Успео сам доћи до “Маракане” из малог села Прањана. Остварио сам жељу, освојио две титуле са Звездом. Хвала Богу на свему. Велика подршка на мом путу су супруга Ивана, деца Андреј и Матеј, а очекујемо принову почетком фебруара, девојчицу. Даће Бог да све буде добро, они су моја највећа снага - рекао је Јевтовић.

Родно село Прањани су такође Миланова инспирација.

- Поред чувене “Ракијаде” у Прањанима, имамо и Сабор виолине. Специфично село, људи се баве пољопривредом, производе ракију, сир и кајмак. Лепа је природа. Препоручујем ракију из Прањана, донећу вам да пробате - обећао је Јевтовић.

Вележ

Милан је овог љета задужио дрес “рођених” из Мостара. Вјерује да се Вележ може дићи након елиминације из Европе од андорског Интер Ескалдеса.

- Какав је то сплет околности био, нови тренер, десет нових играча, тежак пут од шест ујутро до увече, до 12 часова. Нисмо обавили тренинг дан пред утакмицу, што се ретко дешва у Европи. Све се скупило негативно, повреди нам се још пар играча... Наместило се како не треба и деси се такав резултат. То је фудбал. Било - прошло, најбитнија је наредна утакмица - рекао је Јевтовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана