Мијатовић о најлуђа 24 сата каријере: "Кренуо за Бањалуку, завршио на допинг контроли"

Дејан Кондић
Мијатовић о најлуђа 24 сата каријере: "Кренуо за Бањалуку, завршио на допинг контроли"

БАЊАЛУКА – У првом, у серији великих дербија која је пред Борцем, „црвено-плави“ су на „Градском стадиону“ ремизирали против Сарајева – 1:1. Један од јунака тима који са клупе води Винко Мариновић сигурно је голман Милан Мијатовић.

Оно што је у само 24 часа урадио одлични чувар мреже представља прави куриозитет у свјетском фудбалу. Стасити Пљевљак је у уторак са саиграчима из националног тима Црне Горе играо најбитнији меч његове селекције у текућим квалификацијама за Европско првенство против Србије (1:3), а потом је у сриједу, у дербију Премијер лиге стајао на голу Борца против Сарајева. У разговору за „Глас Српске“ уз осмијех је признао је да је урадио нешто нетипично за просјечног Црногорца – „радио је прековремено“.

-Тако се потрефило, двије захтјевне, емотивне утакмице у два дана. Мислим да сам их одрадио коректно и најбитније је да сам остао здрав, нисам се повриједио. Међутим, тако је кад играш на више фронтова, за репрезентацију и клуб, нема много одмора, ево нама већ сљеди меч против Зрињског у недјељу. Одавно сам у том ритму, али ово да браним дан за даном, до овај пут још нисам имао прилику да наступам. У почетку каријере сам играо нешто слично, за први тим, па онда за екипу у којој сам бранио на позајмици, али то је ипак нижи ранг – рекао је Мијатовић.

Искусни чувар мреже ипак није одмах по завршетку београдског дуела кренуо за Бањалуку. Открио нам је и разлог.

-Кад оно нешто хоће...Кад си „у шкрипцу“ с временом увијек се нешто непредвиђено деси. Послије утакмице са Србијом сам изгубио сат и 40 минута на допинг контроли. Баш су мене извукли. Моја фамилија, која је гледала утакмицу на стадиону „Рајко Митић“, сачекала ме је послије свега и аутом смо директно кренули за Бањалуку, гдје сам стигао око 3.15 – открио је Мијатовић.

Занимљиво, Мијатовић је и по доласку у Борац, свега три дана након парафа уговора са Бањалучанима, бранио у дербију против Жељезничара у Сарајеву.

-Од самог старта у Борчевом дресу кренуло је све добро, када су у питању моје партије. Доста је томе допринијело што сам био физички спреман и индивидуално сам тренирао са клубом из мог града. Године брањења су ми помогле да неке мечеве на почетку, док нисам ушао у ритам одрадим на искуство. У старту сам видио да имамо добру екипу. На почетку смо имали мало проблем да се уиграмо, ето ја сам био 16. играч који је љетос дошао у клуб. Требало је времена да „кликнемо“ – закључио је Мијатовић.

Радуловић

Селектор репрезентације Црне Горе Миодраг Радуловић својевремено је био помоћни тренер у Борцу. И он је Мијатовићу рекао све најбоље о Борцу.

-Одмах кад сам потписао, чуо сам се са селектором и он ми је рекао да ће ми бити лијепо у Бањалуци. Мада сам ја и прије чуо све најљепше о Бањалуци, да су људи фини, љубазни, у шта сам се и увјерио. Менталитет људи у Бањалуци ме подсјећа на моје Пљевљаке. Овјде се осјећам се као код куће, тако сам и примљен – рекао је Мијатовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана