Мијат Гаћиновић се одмара у родном Требињу: Сезона за памћење

Г.С.
Мијат Гаћиновић се одмара у родном Требињу: Сезона за памћење

ТРЕБИЊЕ - Фудбалски репрезентативац Србије Мијат Гаћиновић не заборавља свој Леотар, нити Требиње. Члан грчког АЕК-а је након шампионског славља дошао на одмор и одмах посјетио омладинце Леотара који се боре за пласман у Премијер лигу БиХ.

Гаћиновић има сјајну сезону иза себе у којој је његов тим АЕК исписао историју. Атински клуб је заиграо на свом новом стадиону, а све је крунисао освајањем дупле круне након 45 година.

Велики допринос успјесима дао је управо Требињац који је у првенству Грчке постигао девет голова и имао четири асистенције.

- Презадовољан сам како резултатима клуба, тако и својим партијама! Сезона је свакако била за памћење. АЕК је након 45 година дошао до дупле круне у Грчкој, било је заиста сјајно славље и навијачи су дуго чекали на њега. Сезона заиста није могла да буде боља, ни на тимском ни на индивидуалном плану. Испоставило се да је моја одлука да одем у Грчку, а затим и да појачам АЕК била права. Пронашао сам се у овој земљи, посебно сад у овом клубу. Заиста немам ријечи којима бих све то описао и надам се само да ћемо наставити у истом ритму - поручио је сјајни фудбалер у интервју са "Херцегспорт".

Долазак у Требиње је искористио и да посјети терен на којем је направио прве кораке, али и да пружи подршку младим играчима Леотара. Присјетио се својих почетака и зна колико ће овим момцима значити подршка и савјети.

- Драго ми је што сам дошао и до Требиња и морао сам да пружим овим момцима подршку јер сам чуо да су је стварно заслужили. Надам се да ће имати довољно среће и у наредним утакмицама. Чуо сам да то момци посебно заслужују и желим им пуно среће - рекао је Мијат.

За разлику од јуниора, сениори Леотара су испали из Премијер лиге БиХ.

- Чуо сам ту информацију и да то још није званично, тако да није најјасније шта ће бити. Ја бих највише волио да су на терену изборили опстанак. Леотар је, по мени, заслужио да буде у Премијер лиги. Мислим да је Требиње заслужило да има посебан клуб који би требало да буде у врху Премијер лиге БиХ. Ипак, надам се да ће Леотар остати у елити или, ако испадне, да ће се сљедеће сезоне експресно вратити и постати тим који ће се борити за Европу. Требиње заслужује премијерлигаша. Надам се да ће Леотар стогодишњицу чекати у елитном друштву - додао је Гаћиновић који ће имати нешто дужи одмор.

Наиме, због повреде он  ће морати дуже да се одмара. Одличне партије донијеле су му позив селектора Србије Драгана Стојковића, али ће због повреде морати да прескочи ово окупљање репрезентације.

Легенде уз Леотар

Фудбалске легенде Владимир Вања Гудељ, Владимир Гаћиновић,  Мијат Гаћиновић и Драган Кнежевић нису заборавили свој Леотар. Сви они су дошли на тренинг омладинског погона и разговарали са овом селекцијом требињске екипе те им пружили подршку за наредне мечеве и савјете како да буду бољи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана