Михајло Јурасовић, шеф стручног штаба Звијезде 09: Резултати током припрема нас неће заварати

Дарко Пашагић
Михајло Јурасовић, шеф стручног штаба Звијезде 09: Резултати током припрема нас неће заварати

БИЈЕЉИНА - Повратник у премијерлигашко друштво Звијезда 09 у генералној провјери пред старт првенства савладао је Тузла сити с 3:1 и наставио с одличним резултатима у припремном периоду.

Голове за тим из етно-села Станишићи у овом сусрету постигли су Мирослав Ђорђевић, Којо Матић и Вадзе Гадсвил. Иначе, била је ово пета контролна утакмица изабраника Михајла Јурасовића у припремном периоду и четврта побједа. Прије Тузла ситија савладани су Горњи Рахић с 3:1, зворничка Дрина са 4:1 и Железничар из Панчева с 1:0, док је сусрет с Новим Пазаром завршен неријешено, 1:1.

Иако су остварене четири побједе и један реми српски стручњак на клупи Звијезде 09 нагласио је да га то неће заварати и да је веома опрезан пред старт првенства.

- Истина је да смо у контролним утакмицама стварно остварили добре резултате, али у свакој од њих могао је бити коначан исход и другачији. Често су ту пресудиле индивидуалне грешке појединаца, тако да то не мора да буде никакво мерило - нагласио је Јурасовић.

У прелазном року екипа Звијезде 09 претрпјела је огромне промјене у играчком кадру.

- Било је стварно доста одлазака, али и долазака тако да је све то требало да се уигра. Таман почнеш да правиш један систем, а онда дођу нови играчи. Најважније је да смо ово време припрема искористили да се добро упознамо и сада делујемо као хомогена целина која ће сигурно ићи само напред - наставио је Јурасовић.

Према његовим ријечима, једини циљ у наредној сезони биће да се обезбиједи опстанак, али и да се настави с афирмацијом младих играча.

- Нисам од оних који обећавају нешто нереално. Наша жеља је да будемо конкурентни већини екипа и да што пре осигурамо место које гарантује сигурност везану за опстанак. Покушаћемо да што је више могуће изградимо свој начин игре, а колико ћемо моћи да га користимо у појединим мечевима зависиће и од противника. Уз све то желимо да што више пружамо шансу младим фудбалерима који су поникли у клупској академији - рекао је Јурасовић.

Српски стручњак у припремним утакмицама имао је прилику да се увјери у квалитет све и једног играча, који конкурише за мјесто у стартној постави.

- Истина је да смо имали мало проблема с вирусом на Златибору, али мање-више све играче смо успели да скенирамо. Неки од њих били су одлични у припремним утакмицама, веома ефикасни, али то не мора ништа да значи, када дођу мечеви за бодове. Морају константно да буду у узлазном ритму, јер ће се само на тај начин изборити за место у стартној постави - изјавио је Јурасовић.

Његови изабраници на премијери гостоваће код Вележа.

- У глави већ отприлике имам састав који ће почети утакмицу. Наравно ту је још понека недоумица. Најважније је да у овом тренутку сви играчи које имам на располагању тренирају, немају никаквих проблема, а ко ће истрчати на премијери остаје да се види - додао је Јурасовић.

Непознаница

Према ријечима шефа стручног штаба Звијезде 09 за њега је Премијер лига прилична непознаница.

-  Једно је гледати утакмице путем снимака, а друго је то осетити уживо на терену. Сви смо свесни да је све ово за нас велики изазов, јер је у претходних неколико година колико је Звијезда 09 била одсутна из овог такмичења квалитет порастао, али сматрам да смо способни да се ухватимо у коштац са свим што Премијер лига доноси - нагласио је Јурасовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана