Меси преко Модрића отвара врата раја

Приредио: Дејан Кондић
Меси преко Модрића отвара врата раја

ДОХА - Вријеме је за полуфинале. Први на мегдан излазе Аргентинци и Хрвати. Ко ће у битку за пехар намијењен прваку планете сазнаћемо вечерас. Утакмица почиње у 20 часова.

На Мундијалу у Русији Хрватска је славила с 3:0 у групној фази, а Лионел Меси, који води “гаучосе” према вратима раја сада вјерује у другачији исход. Још двије препреке су остале до толико сањане “богиње”. Уколико ас Пари Сен Жермена одведе саиграче до трона, мало је оних који неће тврдити да је он најбољи свих времена.

Некада икона Барселоне игра сјајно у Катару. Омалени виртуоз коначно је освојио Копа Америка, али му недостаје онај највећи репрезентативни пехар којем је био најближи у Бразилу прије осам година, када су Нијемци били бољи у финалу (1:0) и славили послије продужетака голом Марија Гецеа. Имаће Меси и друштво на “Лусаилу”, огромну подршку, јер се са “зеленог” континента очекује долазак још 40.000 “гаучоса” који ће бити вјетар у леђа тиму Лионела Скалонија. Бивши аргентински фудбалер и потпредсједник миланског Интера Хавијер Занети рекао је да његове насљеднике у “плаво-бијелом” дресу у полуфиналу очекује тешка утакмица са Хрватском, али да не сумња у побједу своје земље.

- Неће бити нимало лако, али познавајући ситуацију међу аргентинским играчима увјерен сам да ће одиграти добро - рекао је Занети.

Хрвати лете на крилима еуфорије. Капитен репрезентације Лука Модрић изјавио је да његов тим чини невјероватне ствари. “Коцкасти” су елиминисали Бразил и трећи пут у историји пласирали се у полуфинале.

- Импресивно је поново бити у полуфиналу, ово што ова екипа ради јесте нешто невјероватно. Нормално је да сви више гледају велике земље. Како смо мала земља, нико нас не узима у обзир, али ми немамо проблем с тим да су други фаворити, а ми да будемо у сјенци. То је ствар коју не можемо контролисати. Што се саме утакмице тиче, Аргентина је велики тим, не играмо само против једног играча. Наравно, Лео Меси је великан, њихов најбољи играч и имаћемо много потешкоћа да га зауставимо, али ми смо спремни и даћемо све од себе. Идемо да покушамо одиграти најбољу утакмицу турнира у нашим животима. Надам се да ће то бити довољно за финале - истакао је Модрић.

Правду ће дијелити Италијан Данијеле Орсато, а његови помоћници су Ћиро Карбоне, Алесандро Ђалатини, Мохамед Мохамед, а у ВАР соби биће Масимилијано Ирати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана