Меси открио да ли ће играти на СП 2026. године

GS
Foto: X.com

Аргентински фудбалер Лионел Меси рекао је да би могао да игра на Свјетском првенству 2026. године ако се буде добро осјећао и мислио да може да се такмичи и помогне саиграчима.

Меси је као капитен 2022. године предводио Аргентину до титуле свјетског шампиона у Катару, гдје је освојио Златну лопту за најбољег играча.

Он је претходно рекао да ће му то Свјетско првенство бити посљедње, али је сада оставио могућност да наступи на Мундијалу који ће се за двије године одржати у САД, Канади и Мексику.

‘’Зависиће од тога како се будем осјећао, како сам физички и колико сам реалан према себи. И да знам да ли сам дорастао задатку да се такмичим и помогнем саиграчима“, рекао је Меси за Инфобае, пренио је Јуроспорт.

Меси ће овог мјесеца напунити 37 година, а прошлог љета је напустио европски фудбал и прешао у Интер из Мајамија.

Меси ће имати 39 година на наредном Мундијалу.

‘’Остало је још времена и не знам како ћу бити у том тренутку. И моје године су реалност, иако су оне само број. Утакмице које ћу играти нису исте као оне које сам играо у европским такмичењима, гдје су биле на свака три дана или у Лиги шампиона или у лигама у којима сам играо, у Француској и Шпанији. Али зависи од тога како се осјећам и како се осјећам поред саиграча и видим да ли сам дорастао задатку или нисам“, навео је Меси.

Он ће овог љета играти за репрезентацију на Купу Америке у САД, где Аргентина брани титулу.

Прву утакмицу Аргентина ће играти 20. јуна против Канаде у Атланти, а у Групи А су још Перу и Чиле.

‘’Мислим да је Аргентина увијек фаворит, упркос чињеници да смо све то освојили. И кад нисмо остваривали циљеве, Аргентина је увијек била фаворит. Када почне такмичење, било да је Свјетско првенство, Куп Америке или неко друго, Аргентина је кандидат као Бразил, а више на овом Купу Америке“, оцијенио је Меси.

Аргентина ће покушати да се ‘’одлијепи“ од Уругваја и постане рекордер такмичења са 16 трофеја.

‘’Мислим да су данас јужноамеричке репрезентације врло јаке. Уругвај је веома добар, Колумбија, Еквадор. Тада је теже играти све те утакмице, али мислим да ће овај Куп Америке бити изједначен“, додао је Меси.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана