Меси добио опкладу са голманом Пољске: Кладили се у 100 евра да (не)ће судија досудити пенал

ГС
Foto: Танјуг/АП

Послије сензационалног пораза од Саудијске Арабије на старту Мундијала, фудбалери Аргентине савладали су Мексико и Пољску, па су као први из Групе Ц обезбиједили пласман у осмину финала и дуел са Аустралијом.

У драматачном расплету групе као други су даље прошли Пољаци, иако су од “гаучоса” изгубили 2:0. Ипак, Мексиканцима побједа од 2:1 над Саудијском Арабијом није била довољна - фалио им је још један погодак да престигну Пољаке који су прошли на гол-разлику.

Лионел Меси је одиграо баш добар меч, али гол није постигао јер се против њега “уротио” Војћех Шчешни. Јесте Пољак примио два гола, али је чинио чуда на голу, а Месију је укротио и пенал. И прије пенала му је одбранио три шута, а и послије чист зицер у другом полувремену.

Тако је Меси пропустио прилику да прескочи Дијега Марадону и Гиљерма Стабилеа (сва тројица по осам погодака) на листи најбољих аргентинских стрелаца на свјетским првенствима. Сад му се испријечио Шчешни, а нову прилику имаће против Аустралије.  

Занимљиво, ово је био чак 31. промашен пенал Месија у каријери.

Да би постао најбољи аргентински стрелац на Мундијалима и премаши рекордних 10 погодака Габријела Батистуте потребно је да постигне још три поготка. Пенал који је досуђен за Аргентину је најблаже речено споран, а интересантно је да се Пољак опкладио са Аргентинцем у 100 евра да главни арбитар неће показати на бијелу тачку. Послије гледања снимка је то ипак учинио.

- Причали смо прије пенала, рекао сам му да могу да се кладим у 100 евра да га неће досудити. Изгубио сам опкладу са Месијем. Не знам да ли је то дозвољено на Свјетском првенству, али тренутно ме не занима. Не планирам да му платим. Не занима њега 100 евра, вјерујем да има довољно - рекао је егзалтирани голман Јувентуса послије пласмана у нокаут фазу.

Ипак, Аргентинац је на крају имао и више него довољно разлога за задовољство. Уписао је велику побједу, али и 22. наступ на Мундијалима. Тако је постао рекордер државног тима и прескочио Дијега Марадону на вечној листи (21).

- Дијего би био срећан. Увијек је био срећан када се лијепе ствари дешавају репрезентацији, као и мени лично. Био ми је увијек близак, привржен. Нема сумње да био срећан што смо прошли међу 16 најбољих, али и због свега што се дешавало на терену - рекао је фудбалери Пари Сен Жермена.

Меси је у Катару постао први Аргентинац са пет учешћа на планетарним смотрама, а у тој групи су још бивши репрезентативац Њемачке Лотар Матеус, легендарни голман Италије Ђанлуиђи Буфон, португалски ас Кристијано Роналдо и Мексиканци: Рафа Маркез, Гиљермо Очоа, Андреас Гвардадо и Антонио Карбахал.

Само три фудбалера имају више наступа од Месија: Италијан Паоло Малдини (23), Нијемац Мирослав Клосе (24) и неприкосновени Матеус (25). Извесно је да ће се изједначити са легендом Милана, а да би стао на чело ове листе биће неопходно да стигне до финала, преноси Спортал.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана