Меси би ове године могао освојити Златну копачку МЛС-а

GS
Foto: Twitter

Лионел Меси оправдао је сва очекивања у своја прва два наступа за Интер Мајами, постигавши три гола и додавши асистенцију у мање од два сата времена на терену.

И кад год и како год заврши Мајамијев низ у Лига купу, вратиће се игрању регуларне сезоне у августу вјерујући да их додавање највећег живућег играча на Земљи може подићи из подрума поретка у такмичење за доигравање у оквиру МЛС купа.

Док Меси сада има 36 година, седмероструки освајач Златне лопте удаљен је мање од годину дана од освајања Златне лопте за најбољег играча на ФИФА Свјетском првенству 2022. Можда није баш тако издржљив и не покрива онолико терена као у својим двадесетима, али техничке способности због којих се сматра највећим свих времена још нису захрђале.

Колико год импресивно било водити Мајами у постсезони и надокнадити заостатак од 12 бодова, назире се још одважнији успјех ако ствари крену како треба: освајање Златне копачке МЛС-а 2023. током сезоне у којој ће највише играти само 12 утакмица.

Колико год апсурдно звучало, ако Меси настави производити голове и асистенције приближно нивоу који је поставио у своје прве двије утакмице (у којима је биљежио у просјеку око 2.5 голова у 90 минута), вјероватно би могао имати времена надокнадити заостатак од 13 голова за водећим стријелцем лиге.

Била би потребна комбинација доброг здравља, успјеха једнако плодног периода као било који други тренутак у његовој клупској каријери и непостојања икога другога на терену који би играо властиту велику игру.

Нешвилов Хани Муктар води на листи с 13 голова, а девет играча има најмање 10 погодака досад, преноси "Форбес".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана