Међу "панцерима" и фудбалер Бајерна српског поријекла

ГС
Међу "панцерима" и фудбалер Бајерна српског поријекла

БЕРЛИН - Селектор фудбалске репрезентације Њемачке Јулијан Нагелсман саопштио је прелиминарни списак од 27 играча за предстојеће Европско првенство, а на њему се нашло име члана Бајерна Александра Павловића.

Момак који се дуго времена доводио у везу са селекцијом Србије ипак ће заиграти за “панцере” на предстојећем Евру којем су домаћини од 14. јуна до 14. јула. Нагелсман је најавио да ће до 7. јуна саопштити коначан списак од 26 играча, који ће наступити на ЕП. Сви селектори имају рок до 7. јуна да пријаве коначан списак играча на које рачунају за континентални шампионат и Нагелсман је најавио да ће до тог датума прецртати једно име са садашњег списка. Занимљиво је да у саставу “панцера” неће бити Матса Хумелса, Леона Горецке, Никласа Зилеа, Јулиана Бранта, Карима Адејемија и Тиме Вернера. Одраније је познато да због повреде неће играти Серж Гнабри.

- Дуго смо разговарали са њима, разочарани су мојом одлуком, али то је сасвим разумљиво - рекао је Нагелсман о изостанку Горецке и Хумелса.

- На крају дана, као главни тренер, морам да доносим одлуке у најбољем интересу екипе. Учинили су све да буду уврштени у састав. Покушао сам да им објасним зашто нису на списку. Разумљиво је да су незадовољни. Не могу да кажем да смо имали лош разговор, али, наравно, у животу има и лоших разговора - додао је Нагелсман.

На списку се налазе, голмани: Мануел Нојер (Бајерн), Оливер Бауман (Хофенхајм), Александар Нибел (Штутгарт), Марк-Андре тер Штеген (Барселона). Дефанзивци Валдемар Антонон Максимилијан Мителштат (Штутгарт), Бењамин Хенрикс Давид Раум (Лајпциг), Џошуа Кимих (Бајерн), Робин Кох (Ајнтрахт), Антонио Ридигер (Реал Мадрид), Нико Шлотербек (Борусија Д.), Џонатан Та (Б. Леверкузен). Везни ред: Роберт Андрих (Б. Леверкузен), Крис Фјурих (Штутгарт), Паскал Грос (Брајтон), Илкај Гиндоган (Барселона), Тони Крос (Реал Мадрид), Александар Павловић, Џамал Мусијала, Лерој Сане (Бајерн), Флоријан Вирц (Б. Леверкузен). Нападачи: Максимилијан Бајер (Хофенхајм), Никлас Филкруг (Борусија Д.), Каи Хаверц (Арсенал), Томас Милер (Бајерн), Дениз Ундав (Штутгарт).

Повратак Кроса

Повратник у репрезентацију је ветеран Тони Крос док ће Њемачка припреме за ЕП почети 27. маја. “Панцери” ће до почетка континенталног шампионата одиграти пријатељске мечеве са Украјином и Грчком, а смјештени су у групу са Шкотском, Мађарском и Швајцарском.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана