Матео Сушић, фудбалер Апоела: Борац је заслужио пун респект

Дарко Драгичевић
Матео Сушић, фудбалер Апоела: Борац је заслужио пун респект

НИКОЗИЈА - Фудбалер Апоела Матео Сушић ће још једном на мегдан бањалучком Борцу у европским куповима. Поменути играч је већ у дресу румунског Клужа на међународној сцени играо против “црвено-плавих”.

Сушић је тада славио јер је Клуж прошао даље. У првом мечу је било 3:1, а затим је у реваншу у Бањалуци Борац имао 2:0, али је укинуто правило гола у гостима. У продужетку румунски тим је постигао гол за 1:2 и прошао даље у квалификацијама за Лигу шампиона. Сушић добро памти те дуеле.

- Овај Борац је пуно озбиљнији тим, о томе говоре резултати које је постигао. Не потцјењујем екипу против које сам играо у дресу Клужа ,и они су били добри, не мислим ништа лоше, али ова екипа је направила искорак у Европи. Нико их није надиграо. Баш ми је драго због тога и што екипе из БиХ играју групну фазу. Ево, прво Зрињски, а сад и Борац играју групну фазу и то је велики успјех. Довољно је напоменути да им је мало недостајало да елиминишу Ференцаврош и играју Лигу Европе - истакао је Сушић.

А на терену ће десни бек бити ривал бившим саиграчима. Истиче да на терену неће бити попуста, али да ће му бити драго да види неке саиграче.

- Свакако да ће бити лијепо видјети бивше саиграче. Са тренером Младеном Жижовићем сам био саиграч у Зрињском и драго ми је што је направио сјајан резултат. Играо сам још с Зораном Квржићем, док сам био у репрезентацији са Срђаном Граховцем - додао је играч Апоела.

На Кипру су одлично упознати с квалитетом наредног ривала. Резултати које је бањалучки клуб остварио донијели су опрез.

- О Борцу се доста зна и говори се с пуно респекта. Посебно су упознати јер је играо против грчких тимова ПАОК-а и Панатинаикоса који се овдје прате.  Сви сматрају да је екипа веома добра, уосталом, показала је то у овим дуелима. Веома су чврста, дисциплинована екипа и сигурно нам неће бити лако - поручио је члан кипарског тима.

Сушић истиче да екипа није успјела да оствари први циљ на старту сезоне.

- Искрено, очекивали смо пуно више. Жељели смо пласман у Лигу Европе, али нисмо успјели. Сад се боримо у Лиги конференције. Мислим да смо у првом мечу направили кикс, јер смо били пуно бољи против Шамрока, доминирали смо, али то нисмо крунисали побједом. Због тога је побједа против Борца императив. Можда је то предност ривала јер ће он моћи да игра  растерећено, док ми више немамо права на кикс - објаснио је играч.

Апоел је недавно промијенио тренера. На клупу је сјео Маноло Хименез, бивши тренер Севиље и АЕК-а, а у првом дуелу су савладали Омонију Арадипу с 5:0.

- Сигурно да нам је та побједа донијела самопоуздање, посебно јер је дошла након три меча без побједе, што је за наш клуб равно катастрофи. Дати пет голова на гостовању, није мала ствар и сигурно да нам је то додатни стимуланс за наставак сезоне и добра  ствар пред долазак Борца и добар деби за тренера.

Дефанзивац Апоела истиче да Бањалучане очекује врела атмосфера на стадиону ГСП у Никозији.

- Сигурно је да ће атмосфера на стадиону бити одлична. Наш клуб је најпопуларнији и највећи на Кипру, тако да има сјајну подршку. Четири године нисмо играли групну фазу у Европи, тако да су навијачи жељни добрих мечева. Имамо 11.000 продатих сезонских улазница, тако да очекујемо пун стадион - истакао је на крају Сушић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана