Мароко и Француска бију полуфиналну битку од 20 часова: Лудост или реалност

 Дејан Кондић
Мароко и Француска бију полуфиналну битку од 20 часова: Лудост или реалност

ДОХА - Фудбалери Француске и Марока вечерас у 20 часова на стадиону “Ел Бајт” дијеле мегдан у другом полуфиналном окршају на Мундијалу у Катару.

Мароко тресе еуфорија, пред изабраницима Валида Реграгуија је утакмица живота, јединствена прилика да додатно “болдују” своја имена у историји фудбала своје земље и цијеле Африке, која ће листом бити уз њих. Национална мароканска авио-компанија “Ројал ер Марок” одлучила је да уведе 30 нових чартер летова између Казабланке и Дохе у току јучерашњег и данашњег дана.

- Да би омогућио бројним Мароканцима који желе да подрже репрезентацију у њеној епопеји да доживе емоцију полуфинала Свјетског првенства РАМ је поставио прави ваздушни мост између Казабланке и Дохе - наведено је у саопштењу РАМ-а.

Селектор Марока Валид Реграгуи у више наврата је хвалио мароканске навијаче као “12. играча на терену”.

- Селекција мора да окупи све Мароканце. Ако смо успјели да окупимо наше људе око фудбала, то је добро. Можда сам луд, али ја верујем да ћемо у недељу играти за титулу - Реграгуи.

Хаким Зијеш на терену предводи своје саиграче ка медаљи и Мароканци га неизмјерно воле. Зашто је то тако показало се најбоље када је објављено да он од 2015. године није узео ниједан евро премија које је требало да добије играјући за репрезентацију. Он је сав тај новац одлучио да донира у хуманитарне сврхе народу у Мароку, чиме их је заувијек “купио” и није чудно што су сви стали на његову страну док је био у свађи са дојучерашњим селектором Вахидом Халилхоџићем.

Браниоци титуле на папиру су у великој предности, “подразумијева” се да ће у финале, али дефанзивац Рафаел Варан подсјећа да су неки од фаворита већ завршили такмичење.

- Добар тим није све. Већ смо видјели сјајне екипе које су испале на овом турниру. Остајемо фокусирани на оно што нас чека у сљедећој утакмици. Имамо довољно искуства у тиму да не упаднемо у замку потцјењивања противника. Ако је Мароко ушао у полуфинале, то није случајно. Ми, искусни играчи, морамо да припремимо остале за битку. Не смијемо да тражимо лакше начине. Мјесто у финалу мора да буде заслужено. Фокусирани смо само на сљедећу утакмицу, а не на то шта би могло да се догодити у финалу - рекао је Варан.

Мексиканац дијели правду

ФИФА је саопштила да је за главног судију дуела Француске и Марока именован Мексиканац Сезар Артуро Рамос. У Катару је једном већ судио Мароканцима и донио им срећу у побједи над Белгијом од 2:0. Арбитру из Мексика помагаће земљаци Алберто Морин и Мигел Ернандес, док је четврти судија Хесус Валенцуела из Венецуеле. У ВАР соби биће Канађанин Дру Фишер и Колумбијац Николас Гало.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана