Марко Тешић, тренер мркоњићке Слободе: Криза резултата, не и игре

Дарко Пашагић
Марко Тешић, тренер мркоњићке Слободе: Криза резултата, не и игре

МРКОЊИЋ ГРАД – Иако су његови изабраници у прва три кола наставка шампионата Републике Српске освојили само један бод, шеф стручног штаба прволигаша Слободе из Мркоњић Града Марко Тешић сматра да нема мјеста за забринутост и да ће ствари веома брзо доћи на своје мјесто.

Екипа са стадиона “Луке” овог прољећа доживјела је два домаћа пораза, у 18. колу од Лакташа, 0:2 и у 20. од БСК-а 0:1, а међувремену су успјели да се са гостовања у Палама код Романије врате непоражени играјући неријешено, 1:1.

- Пружамо добре партије, стварамо шансе, али оне остају неискоришћене и то је сигурно разлог што смо у прва три прољећна кола освојили само један бод. У првом прољећном колу добро смо парирали Лакташима, али смо поражени. Против Романије је било знатно боље и успјели смо да освојимо бод, а против БСК-а играчи су поново били на завидном нивоу, али једноставно нису имали среће у завршници. Немам шта да им замјерим и сигуран сам да ћемо ове досадашње промашаје успјети негдје да наплатимо - нагласио је Тешић.

По његовим ријечима, Слободи на старту другог дијела сезоне наруку није ишао ни распоред.

- У првих пет кола чак четири сусрета играмо против екипа које су први дио сезоне завршиле на бољој позицији од нас. Зато смо сви сложни да још нема разлога за бригу и да ће ствари веома брзо доћи на своје мјесто - наставио је Тешић.

Већ у наредном колу у суботу од 15 часова његови изабраници биће на још једном веома тешком испиту.

- Гостујемо код Рудар Приједора који по мени још има шансе да се укључи у борбу за титулу иако су киксали у прошлом колу на свом терену против Романије. Додатни проблем у овом сусрету за нас ће представљати здравстевни билтен, јер ћемо бити прилично ослабљени. Због болести у екипи сигурно неће бити Предрага Зекановића, а због повреда Илије Даниловића, Хуана Хозеа Фонтемачија и Синише Лазендића. Надам се да ће на томе остати. Међутим, без обзира ко истрчи на терен покушаћемо да се равноправно носимо са Приједорчанима и надам се да бисмо их и ми могли изненадити. Ако тако и не буде, имамо већ у сриједу прилику за поправни, јер дочекујемо Фамос и побједа у том дуелу би могла да за нас буде веома важна на психолошком пољу – додао је Тешић.

Девето мјесто

Интересантно је да су фудбалери Слободе на зимску паузу отишли на деветој позицији, али и да су сада послије само једног освојеног бода у три кола на истом мјесту. Међутим, тада су имали осам бодова више од екипе на 15. мјесту, односно на позицији која води у бараж (Слобода 25, Љубић 17). Сада послије 270 прољећних минута та разлика се смањила на само четири бода (Слобода 26, Славија 22).

- Сада смо много ближе угроженим екипама, него што је то било прије три кола, али наша рачуница је јасна. Циљ нам је да до краја сезоне сакупимо бар 42 бода и то би сигурно било довољно да  останемо у елити, а сваки бод више значио био и знатан помак на табели – рекао је тренер Слободе Марко Тешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана