Марко Тешић, тренер мркоњићке Слободе: Циљамо горњи дио табеле

Д. П.
Марко Тешић, тренер мркоњићке Слободе: Циљамо горњи дио табеле

МРКОЊИЋ ГРАД - Иако су пред почетак првенства убрајани у екипе које ће бити у доњем дијелу табеле, фудбалери Слободе ове јесени изненадили су добрим играма и два кола прије краја првог дијела шампионата налазе се на деветом мјесту.

Пласман је знатно поправљен послије двије везане побједе у посљедња два кола, када су прво на “Лукама” савладали зворничку Дрину са убједљивих 6:0, а потом изненадили Љубић у Прњавору и тријумфовали са 2:1.

- Сигурно је да смо са ових шест бодова испунили бодовни план, међутим, ту не желимо стати, јер имамо још два меча до краја јесени у којима желимо да остваримо добре резултате. Прво дочекујемо Леотар, а онда идемо код Вележа у Невесиње и циљ нам је да освојимо бар три бода - нагласио је шеф стручног штаба Слободе Марко Тешић.

Послије првих пет кола Мркоњићани су имали само три освојена бода, да би у наредних 10 освојили чак 19.

- Екипа је у односу на прошлу сезону доживјела велике промјене у играчком кадру, јер смо довели доста нових фудбалера и све је то требало уклопити. Када су ствари легле на своје мјесто, услиједиле су знатно боље игре у којима су се везале три побједе и направљен је искорак на табели. Послије тога било је знатно лакше играти, а са ова два посљедња тријумфа прешли смо и у горњи дио табеле - наставио је Тешић, који има уговор до краја сезоне.

Вјерује да ова екипа у наставку сезоне може пружити још боље партије.

- Играчима увијек говорим да морамо имати највише могуће циљеве, а мој је да првенство завршимо у горњем дијелу табеле. Очекујем да ова екипа остане на окупу током зимске паузе и да се уз неке мале корекције у тиму још више бодовно учврстимо и на крају будемо међу првих пет, шест екипа - додао је Тешић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана