Марко Петровић: Звезда понос српског фудбала, биће спектакли на Маракани

Tанјуг
Foto: ФК Црвена звезда

БЕОГРАД - Поносан сам на клуб и на наше навијаче. Направили смо незаборавну утакмицу у сриједу, а атмосфера и емоција на стадиону показују колика је љубав према Црвеној звезди, изјавио је данас оперативни директор ФК Црвена звезда Марко Петровић.

Фудбалери Црвене звезде играће у ЛШ против Интера, Барселоне, Бенфике, Милана, Јанг Бојса, ПСВ Ајндховена, Штутгарта и Монака, одлучено је јуче жребом у Монаку.

„Црвено-бијели“ ће у Београду дочекати Барселону, Бенфику, ПСВ и Штутгарт, док ће гостовати Интеру, Милану, Јанг Бојсу и Монаку.

„Верујем да ћемо током актуелне сезоне бити сведоци много историјских вечери на нашој Маракани. Поносан сам и због чињенице да се Звезда свих ових година поново изузетно поштује и то смо посебно осетили приликом сусрета са представницима других клубова на жребу у Монаку“, рекао је Петровић, пренио је званични сајт клуба.

Он се осврнуо и на жријеб који је јуче одржан у Монаку. 

„Не постоји 'идеални' жреб, али бити у друштву немачких, шпанских, италијанских, португалских и холандских клубова је велика, освојена привилегија! Поред нас овај круг чини и још пет бивших шампиона Европе“, додао је Петровић.

Оперативни директор Звезде је навео да атмосфера са Маракане одушевљава читаву Европу.

„Француска телевизија је јуче причала о атмосфери са Маракане и јасно и гласно рекла - 'Ово нема нигде!'. Што се тиче наших противника, мислим да никада у историји Звезде нисмо у једној сезони играли против оваквих европских екипа. Тражиће се улазница више за утакмице и зато позивам све да што пре обезбеде сезонску карту која је најповољнија и која једина навијачима гарантује и место за евентуалне мечеве у Лиги шампиона на пролеће“, рекао је Петровић.
    
Формат Лиге шампиона је другачији у односу на претходне године.

„Нови формат Лиге шампиона је корак унапред, јер УЕФА очекује такмичење у којем ће се до последњег кола водити борба за пролаз даље, односно за пласман међу 24 екипе. Конкуренција је изузетна, али верујемо у наш тим и наше навијаче на Маракани“, навео је Петровић.

Црвена звезда ће ове сезоне у Лиги шампиона одиграти најмање осам утакмица.

„Црвена звезда је претходних осам година понос, не само звездаша, већ читавог српског спорта и наше земље. Овим пласманом, Звезда је донела Србији не само осам сјајних утакмица на највећој фудбалској позорници, већ и око 10 милиона евра од УЕФА намењених само за развој осталих клубова из наше земље, поред у претходним годинама већ дистрибуираних 15 милиона евра за развој инфраструктуре“, истакао је Петровић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана