Марко Николић: Партизан може до највећих европских такмичења

Танјуг
Марко Николић: Партизан може до највећих европских такмичења

МОСКВА - Тренер фудбалера ЦСКА из Москве Марко Николић изјавио је данас да Партизан може наредне сезоне да избори пласман у групну фазу европских такмичења.

Партизан је прошле сезоне освојио друго мјесто у Суперлиги Србије и играће у квалификацијама за Лигу шампиона.

“Црно-бијели” ће у другом колу квалификација за Лигу шампиона играти против Динама из Кијева.

Партизан се тренутно налази у Москви гдје ће вечерас од 18.30 часова на “Братском купу” играти против ЦСКА.

-Велико је интересовање, очекује се пун стадион, чујем да су кренула и два аутобуса са навијачима из Београда, очекује нас право братско дружење. Такође, биће ово сјајна провјера и за ЦСКА и за Партизан, јер лиге почињу за двије недјеље. Мислим да је „Братски куп“ за Партизан идеална проба за оно што га чека у утакмици против Динама из Кијева, јер су Динамо Москва, ЦСКА и Локомотива по стилу игре и свему противници који много више личе на Динамо Кијев него што Динамови противници на припремама личе на Партизан - рекао је Николић за Партизанов подкаст, преноси званични сајт “црно-бијелих”.

Он је пожелио срећу Партизану у европским квалификацијама.

-Мислим да ће овај летњи период у много чему да определи сезону. У нашем менталитету обично присуствује неки негативни предзнак, да нешто не можемо и да ће бити тешко, али ја имам добар осећај. Мислим да ће једно од два највећа европска такмичења ове јесени бити наше. Надам се, навијам - додао је некадашњи тренер Партизана.

Николић (44) је био тренер Партизана од децембра 2013. до марта 2015. године, као и у сезони 2016/2017. Он је у сезони 2016/2017. освојио “дуплу круну” са “црно-бијелима”.

-То је био један невероватан низ од преко 30 утакмица без пораза, али мање је битна статистика, а много је важнија енергија и емоција која је била у тој сезони. Живело се за успех и он је морао да дође. Било је успеха где год сам радио у својој каријери, али 2017. је ипак најдража и најлепша сезона у мом животу -истакао је Николић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана