Марко Јевремовић, нови дефанзивац тима из етно-села Станишићи, за “Глас Српске”: Некада близу Звезде, данас у Звијезди 09

Дејан Кондић
Марко Јевремовић, нови дефанзивац тима из етно-села Станишићи, за “Глас Српске”: Некада близу Звезде, данас у Звијезди 09

ЕТНО-СЕЛО СТАНИШИЋИ – Помало испод радара прошла је информација да је Звијезда 09 ангажовала дојучерашњег лијевог бека кипарског Паралимнија Марка Јевремовића.

Искусни 27-годишњи дефанзивац је прије нешто мало више од двије и по године био на мети Црвене звезде. Судбина се на неки начин поиграла и Јевремовића је, умјесто тада у Звезду, овог љета усмјерила у Звијезду 09 из етно-села Станишићи.

У разговору за “Глас Српске”, својевремено најбољи асистент Суперлиге Србије, открива гдје је “запело”, односно зашто није прешао у  редове из Љутице Богдана, те како је на крају завршио у премијерлигашу из Републике Српске.

- Оно што ја знам да је Звезда дала понуду од 80.000 евра Јавору у моменту када сам имао уговор, мислим на још годину и по дана. И онда, знате какви су људи, нико не брине о играчу, тражили су три пута више новца од понуђеног за обештећење. На крају није дошло до договора и после је Јавор испао из Суперлиге, а ја сам још годину дана одиграо за њих у нижем рангу. Морао сам, јер сам имао уговор. Остаје жал за Звездом. Мислим да је већи жал код мојих кући, јер сви воле Звезду. Својевремено сам на дебију у Суперлиги, у дресу Младости из Лучана дао гол Звезди на “Маракани”. Цела породица је плакала тада, чак су и мени кренуле сузе после датог гола. Види се то и на снимку. То ми је најлепши тренутак у каријери - истакао је Јевремовић.

Марко је преко “рајског острва” дошао у Звијезду 09. Са тимом из етно-села Станишићи, потписао је уговор на годину дана, уз опцију да на зиму може бити слободан играч.

- Био сам слободан од јуна. Имао сам пар понуда са Кипра које су биле финансијски “танке” иако сам имао жељу да останем тамо. Са 27 година морао сам да водим рачуна о финансијском делу, јер не игра се фудбал цео живот. Са друге стране, са челним људима Звијезде сам стално био у контакту, једно 15-20 дана. Они су ми представили план за будућност који ми се свидео. А добио сам и коректну новчану понуду, тако да нисам имао дилему. Волим изазове. Желим да помогнем екипи. Морам да испоштујем труд људи из Звијезде који ћете ретко где срести. Имамо квалитет и требаће нам мало времена да се све сложи, да испливамо из тешке ситуације - рекао је Јевремовић.

Минулу сезону Јевремовић је провео у Паралимнију. У дресу кипарског тима одиграо је 39 утакмица. Постигао је један гол и забиљежио пет асистенција.

- На Кипру сам се одлично снашао, било ми је прелепо. Свима бих пожелео таквих годину дана, да то доживи. Паралимни је мањи клуб, али никакав проблем нисам имао. Све је било за похвалу, од смештаја до редовних примања. Имао сам и аутомобил на кориштење. Та година проведена на “рајском острву” ми је улепшала живот, компензовала је пет, шест тешких година проведених у Србији када сам се мучио – признао је Јевремовић.

Стигли Вукоја и Ндијае

Звијезда 09 је довела још два играча. Нови чланови клуба су постали Боже Вукоја бивши члан Широког као и дефанзивац Мохамед Ндијае. Вукоја је играо за Широки гдје је имао 124 наступа, а потписао је на двије године и носиће дрес са бројем 77. Вукоја је још наступао за ГОШК те Неретванац из Опузена. Мохамед Ндијае је млади репрезентативац Сенегала и потписао је уговор на годину дана.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана