Мариновић: Сарајево је сад под већим притиском

Д. Драгичевић
Мариновић: Сарајево је сад под већим притиском

БАЊАЛУКА - Серију дербија фудбалери Борца настављају гостовањем у Сарајеву у недјељу у 19.45 часова.

Пред Бањалучанима је веома тежак задатак а прошли меч на Градском стадиону је завршен без побједника 1:1. Црвено плави су у серији добрих резултата јер већ 11 кола не знају за пораз. У серији су пд девет побједа уз два ремија.

У случају да Борац остане непоражен на стадиону Асим Ферхатовић Хасе направио би велики корак ка освајању јесење титуле. Бањалучанима је до краја напорне серије дербија остао још само дуел против Жељезничара.

-Нема непознаница, недавно смо играли тако да се одлично познајемо. Сарајево има индивидуални квалитет тако да нас очекује тежак меч. Одиграли смо два дербија након тога против Зрињског и Широког у којима смо били добри. Ако поновимо игру из тих дуела можемо се надати повољном резултату. Притисак је сад на њима, због мјеста и бодовног заостатка. Као и раније дербије концентрација треба да буде на нивоу, а ми ђорамо да будемо мирнији у завршници - истакао је тренер Винко Мариновић.

За овај дуел неизвјестан је наступ Зорана Квржића. Голман Милан Мијатовић брани у сјајној форми.

- Биће опет тврда и тешка утакмица слична оној у Бањалуци . Опет ће да одлуче нијансе или неке грешке. Морамо да будемо максимално фокусирани, те да искористимо притисак који има ривал. Сарајево у овом мечу има императив побједе, док ми у предности због бодовне предности и добре форме - додао је Мијатовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана