Мариновић: Порази нису пријатни, али треба времена за стварање тима

Д.Д.
Мариновић: Порази нису пријатни, али треба времена за стварање тима

БАЊАЛУКА – Фудбалери Борца вратили су се са припрема са Златибора, а пред стручним штабом је веома тежак задатак да што прије уклопi нове играче у тим.

Борац је тренутно довео 10 нових фудбалера, многи су дошли  током припрема тако да се још нису привикнули на систем рада.

-Радили смо двије недјеље на Златибору. Могу бити задовољан са односом играча према обавезама, али је јасно да има доста ствари које морамо поправљати. Имамо доста нових играча који су тек стигли тако да им треба времена за адаптацију и привикавање- истакао је тренер Винко Мариновић.

Борац је доживио три пораза на Златибору и то од Црвене звезде(0:2), Железничара Панчево(1:2), те Радничког 1923 Крагујевац (0:2). Много ствари  нису биле добре у овим мечевима а ефикасност је изостала.

-Звезда је била квалитетнија у првом мечу то све стоји. Имали смо ствари којима смо били задовољни у том дуелу. Прво полувријеме против Железничара није било како смо планитрали, друго полувријеме је било боље. Слично се десило и против Радничког из Крагујевца Ово су припреме и још нису ствари легле на начин како треба. Дешавају нам се ствари које морамо да исправљамо у наредном периоду. Није пријатно кад губимо али бар имамо јасну слику шта треба да радимо у наредном периоду- додао је Мриновић.

Бањалучани су у опвом прелазном року довели 10 играча. Појачања су Себастијан Ерера, Хозе Рикардо Кортез, Рослан Барски, Макс Јурај Ћелић, Зоран Квржић, Немања Михајловић, Дамир Хреља, Стефан Фићовић, Ранко Јокић и Василије Терзић.

-Имамо доста играча који су долазили током припреме а треба времена за све. Они су имали мали период рада са нама и треба времена да их уклопимо. Сигурно да ће то бити све боље како се будемо уклапали. Имали смо проблема и са повредама, тако да очекујем да будемо у наставку припрема у јачем ростеру и да исправимо уочене грешке – истакао је Мариновић. Наредни меч је против Војводине 19.јула

Бањалучани све више пажње посвећују и припреми меча са Аустријом

-Наравно да размишљамо о том дуелу, пратимо како они играју пријатељске мечеве и како формирају тим. Настојаћемо да се што боље спремимо. Гледаћемо утакмице које они имају испред себе и радићемо најбоље што можемо да би се припремили за утакмицу- додао је Мариновић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана