Мариновић открио шта ће да одлучи дерби против Сарајева

Дарко Драгичевић
Мариновић открио шта ће да одлучи дерби против Сарајева

БАЊАЛУКА - Вријеме дербија! Пред фудбалерима Борца је можда и преломни дио сезоне у којем ће у пет кола имати серију тешких мечева. Два пута ће играти против Сарајева, а одмјериће још снаге са Зрињским, Широким и Жељезничаром.

Бањалучани овај период чекају са лидерске позиције а први ривал је Сарајево у заосталом мечу. Тренер Винко Мариновић за овај меч може да рачуна на готово све играче а са тренинзма су почели и Енвер Кулашин и Слободан Ђекић.

Борац је у одличној серији везао је осам побједа а уз то против Сарајева већ четири меча на домаћем терену не зна за пораз. Три посљедња су завршена минималном побједом бањалучког тима, а посљедњи је доживљен када је бордо екипу водио управо Мариновић.

- У добром расположењу дочекујемо дерби против Сарајева. Остварили смо осам побједа на три посљедња меча нисмо примили гол, што може да нас радује. И они долазе у доброј форми. Добили су градски дерби , били ефикасни играју директно према голу тако да очекујем квалитетан меч. Сваки дерби носи одређени притисак, а на нама је да будемо сконцентрисани, јер ће детаљи да одлуче овај дуел. Вјерујем да ћемо уз подршку наших навијача, које позивам да нас подрже, остварити жељени резултат- истакао је Мариновић.

Сјајни тренер је радио у највећим клубовима а истиче да је притисак увијек присутан.

- Притисак постоји у свим клубовима и треба пронаћи начин да се носимо са њим. Тешко је рећи гдје је већи, свака екипа има своје специфичности, посебно у одређеним моментима- додао је тренер Борца.

Три посљедња дербија бањалучки тим је добио са 1:0, а у стручном штабу не би имали ништа против ни да се овај заврши истим резултатом.

-Свака побједа би нам пуно значила, сигурно да би били задовољни и минималном којом би наставили нашу серију и додатно одмакли ривалу- рекао је Мариновић.

Играч Јован Нишић је позвао навијаче.

- Дербији носе посебан значај. Мене такви мечеви додатно инспиришу да будем још бољи.  Сигурно је да они носе притисак али доносе и додатни адреналин. И ја позивам навијаче да нас подрже. У серији смо победа желимо да је наставимо. Сарајево ће такође доћи пуно самопоуздања јер су и они добили дерби и желе да наставе успехе- истакао је Нишић.

Хуманост на дјелу

Фудбалски клуб Борац ће у овим дерби мечевима да покаже и своју хуману страну. Наиме, дио прихода са утакмице против Сарајева биће уплаћен за Сару Вујиновић, док ће дио прихода са дуела против Зрињског бити уплаћен за лијечење Сергеја Ступара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана