Мадеира се поново поклонила Жутом

Дарко Пашагић
Мадеира се поново поклонила Жутом

ФУНШАЛ - Бивши фудбалер Борца Владан Даниловић, популарни Жути другу сезону заредом проглашен је за најбољег играча португалског друголигаша Насионала из Фуншала.

Ово признање додјељује редакција дневних новина “Емпреса де Цервејас да Мадеира” који је најутицајнији медиј у покрајини Мадеира, а Даниловићу је припало признање “Најбољи на утакмици”.

- Пресрећан сам што сам поново добио ово признање и надам се да ће ми оно бити даљи подстрек за напредовање у каријери. Ово признање се додјељује на основу извјештаја новинара са званичних утакмица, а интересантно сам у прошлој сезони одиграо 35 утакмица (Друга лига Португалије, Куп Португалије и Лига куп) и да сам у чак 13 проглашаван за најбољег играча на утакмици. Наравно да ово признање није само моја заслуга, већ свих у клубу, првенствено саиграча на терену - нагласио је Даниловић.

Пред почетак сезоне клупски циљеви нису били велики и жеља свих у клубу био је пласман у средини табеле.

- На старту смо доживјели два пораза, а онда смо заиграли као препорођени и остварили смо пет узастопних побједа, тако да смо послије седам одиграних кола на другом мјесту са 15 бодова, колико имају и Маритимо и Санта Клара. Први је АВС, који је освојио четири бода више. Као што је познато у прву лигу ће се пласирати двије првопласиране екипе, док трећа игра бараж. Сви смо у клубу пресрећни послије ове серије побједа, али нико не жели да размишља много унапријед. Оно што све радује јесте чињеница да играмо веома ефикасно, у седам кола смо постигли чак 16 голова и по томе смо најбољи у Лиги. Покушаћемо да гурамо у овом ритму што даље, а ако се укаже прилика да се вратимо у поменуту прву лигу сигурно ћемо знати да је искористимо  - истакао је Даниловић.

Даниловић је у Насионал стигао почетком октобра 2020. године и већ се одлично привикао на живот у Фуншалу, али и на португалско поимање фудбала.

- У посљедњој смо години уговора са Насионалом и све ми је боље и боље. Уговор с Португалцима ми истиче крајем јуна наредне године, али још увијек не размишљам шта даље. Наравно да желим да направим искорак у каријери, али не кријем да ми је овдје стварно лијепо, а да је тако потврђују и ове двије награде. Много сам поносан на њих, јер није лако то остварити далеко од куће, што се каже у туђем свијету. Желим првенствено да ме послужи здравље, да играм добро, да екипа оствари што боље резултате, а послије тога видјећемо - наставио је Даниловић.

Редовно прати дешавања на фудбалској сцени Републике Српске и БиХ.

- Наравно да највише пратим своја два најдража клуба, Борац и Сутјеску. Можда мало више Борац, из разлога што стално имају преноси утакмица, док ме о дешавањима у Сутјесци обавјештавају пријатељи и саиграчи с којима сам играо у млађим категоријама. Подржавам оба клуба, поготово Борац, јер је то клуб који ми је дао много и лансирао ме у европски фудбал. Радује ме што су први на табели. Надам се да ће тако остати до краја сезоне, јер клуб као што је Борац и град као што је Бањалука заслужују само највеће успјехе. Увијек ће ме њихови добри резултати радовати, јер увијек ћу бити њихов вјерни навијач, иако нисам више дио клуба. Желим од срца да остваре своје зацртане циљеве - додао је Даниловић, који сваки тренутак слободног времена користи да проведе са породицом у Фочи, али и у Бањалуци, која му је за вријеме четворогодишњег боравка практично постала друга кућа.

Биографија

Владан Даниловић је 27. јула ове године прославио 24. рођендан. Рођен је Фочи, а каријеру је почео у Сутјесци. Одатле ја као веома млад фудбалер са нешто мање од 17 година стигао у бањалучки Борац, гдје је провео нешто више од четири године, а онда га је фудбалски пут одвео у Насионал. Играо је за репрезентацију БиХ до 19 и до 21 године, а за сениорску селекцију забиљежио је седам наступа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана