Лука Куленовић у све бољој форми: Холандија превазишла сва очекивања

Дарко Драгичевић
Лука Куленовић у све бољој форми: Холандија превазишла сва очекивања

АЛМЕЛО - Нападач Лука Куленовић игра све боље у Холандији. Бивши нападач Крупе, Жељезничара, Рудар Приједора и Слоге постигао је и други гол у пет мечева у веома јаком шампионату.

Куленовић истиче да је најважније да се у потпуности опоравио и да је максимално фокусиран на обавезе на терену. Одлично се снашао у новом клубу, гдје су сви били стрпљиви у вези са његовим повратком у пуни тренажни процес и сад жели да им се одужи на прави начин.

- Након пет утакмица могу рећи да је холандска лига све оно што сам мислио да ће бити, а можда и мало боља. По свему је фудбал овдје на неком другом, пуно вишем нивоу, од приступа играча и тренера до атмосфере око клуба. Кад ходаш градом, једноставно осјетиш како цијела држава баш воли фудбалу и ужива у њему - истиче нападач за “Глас Српске”.

За Куленовића је посебно важно да екипе играју нападачки јер је то стил игре који воли.

- Интензитет игре је овдје баш висок, зато што све и један клуб жели да игра фудбал и да игра офанзивно, то публика захтијева и то је филозофија којом се воде сви у лиги. Можда се не трчи као у Чешкој, али постоји разлог за то, јер су сви технички способни и довољно добри, гдје ако не играте одбрану као екипа, онда ће противник из три паса проћи кроз вашу одбрану и доћи до опасне зоне. Кључно је тактички бити постављен на право мјесто и чекати моменат, него да сваки играч само трчи по терену с циљем да узме лопту - наводи одлични нападач.

Куленовић је у три посљедња меча постигао два гола. У прошлом колу против Го Ахеда донио је предност свом тиму, али је ривал у наставку направио преокрет и славио.

- Лично сам задовољан како сам кренуо, први гол дошао је у другом старту у гостима против НЕЦ Нијмегена. Доказао сам да имам квалитет и да могу доста помоћи екипи, на мени је само да поправим неке ситнице и детаље да бих све чешће своје шансе претварао у гол - јасан је нападач.

Хераклес је тренутно на 12. позицији са девет бодова из осам мечева.

- Тренутно могу рећи да смо задовољни иако смо имали утакмице гдје смо могли и више бодова узети. Али од првог дана смо знали да ћемо морати имати стрпљење јер смо имали доста повреда.  Већина играча се сад вратила и мислим да се то примијети по игри. Слиједи репрезентативна пауза у којој ћемо се додатно уиграти и, надам се, бити све бољи - додао је на крају Куленовић.

Ајакс

Након репрезентативне паузе Хераклес  ће на свом терену дочекати славни Ајакс, који је након лошег старта везао четири меча без пораза.

- Сигурно је да се радујем мечевима против холандских великана. Најбоље партије у Чешкој сам пружао управо против најјачих тимова. То ме додатно инспирише и имам мотив, па се надам да ћу наставити и овдје - поручио је Куленовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана