Лука Божичковић појачао везни ред добојског премијерлигаша: Слога шанса за напредак

Дарко Драгичевић
Лука Божичковић појачао везни ред добојског премијерлигаша: Слога шанса за напредак

ДОБОЈ – Добојска Слога ће у наредном периоду пружити шансу младим фудбалерима да се докажу у елитном рангу такмичења. Поред домаћих снага, који су прекомандовани из млађих категорија, један од играча који ће имати велику шансу је Лука Божичковић.

Централни везни играч је иначе млади репрезентативац БиХ. У јесењем дијелу сезоне носио је дрес румунског Волунтарија за који је одиграо четири меча. Ипак очекује се да свој таленат докаже у дресу добојског тима и да се наметне стручном штабу.

Божичковић је иначе рођен у Њемачкој гдје је прошао школу Хамбурга. Након тога играо је у Словенији за Марибор гдје је провео сезону и по. У том периоду одиграо је 16 мечева за словеначки тим у којем је показао свој таленат. Одликује га креативност у игри.

- Јако сам срећан што сам овдје и што сам добио повјерење тренера и управе. Задњих пола године сам играо у Румунији за Волунтари. Дошао сам у Слогу, одрадио сам први тренинг и утисци су јако добри. Атмосфера у свлачионици је одлична, сви су ме прихватили добро тако да ћу се лако уклопити у тим. Екипа је млада, жељна доказивања и квалитетног тренинга и то ће донијети резултате - истакао је Божичковић

За младог играча наредних пола сезоне су веома значајни, јер жели да подигне форму и да има запаженију минутажу у тиму.

- Слиједи нам други дио припрема у Анталији и даћу све од себе да се докажем на утакмицама и тренинзима и да се што прије уклопим у екипу и систем игре. Имам велики мотив и сигурно да желим да се наметнем стручном штабу и да оправдам повјерење и позив да дођем у Слогу. Екипа је имала одличне резултате у протеклом периоду и надам се да могу да помогнем екипи. Наравно да је жеља свих нас да се још боље спремимо и да у прољећном дијелу шампионата Слога настави са добрим резултатима које су имали - рекао је нови везњак добојског премијерлигаша.

Слога током припрема у Добоју неће играти контролне мечеве, већ ће са одигравањем утакмица кренути тек на припремама у Анталији. Ту су договорили веома квалитетне провјере. Прву припремну утакмицу екипа ће одиграти 26. јануара против Јелимаје из Казахстана. Три дана касније на реду је дуел протов пољске Висле Плок. Слога ће 2. фебруара играти против Бундјекора из Узбекистана док ће најтежи ривал бити Динамо из Москве у посљедњем испиту.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана