Луис де ла Фуенте: Не могу бити срећнији, ми смо прави тим, шампиони Европе

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕРЛИН - Селектор фудбалске репрезентације Шпаније Луис де ла Фуенте рекао је да је поносан на своју екипу која је постала шампион Европе и захвалио се навијачима на подршци.

Фудбалери Шпаније су синоћ освојили Европско првенство, пошто су у финалу побиједили Енглеску резултатом 2:1.

 „Не могу бити срећнији, ми смо прави тим, шампиони Европе. Поносан сам на играче. Хвала цијелој Шпанији на подршци“, рекао је Де ла Фуенте на конференцији за медије.

Де ла Фуенте је нагласио да је битно што су му играчи вјеровали, као и да нису сумњали у његове одлуке.

„Није важно да ли су ми неки вјеровали или нису. Било је важно једино то што сам осјећао да ми играчи вјерују. Вјерују ми већ годину и по дана. Сваки корак у страну био је раст. Оно што ме заокупило је то што су ми истински вјеровали, без икакве сумње у моје одлуке. Све је то сада срећа и понос“, изјавио је Де ла Фуенте.

Шпански селектор се осврнуо на игру коју је његова селекција показала.

„Само смо се договорили да појачамо то што смо до тада радили. Било је то питање самопоуздања, да знају како да тумаче меч. Ова селекција Шпаније је најбоља на свијету, то сам раније рекао и стојим иза тога. Покушао сам да наметнем идеју за коју сам знао да ће играчи моћи да развију. Не само кроз посјед, већ и контролу игре са бржим прелазима. Не измишљам ја ништа што већ не постоји, само покушавам да извучем максимум из фудбалера“, закључио је Де ла Фуенте.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана