Љајић на челу Партизана, међу сарадницима Мијатовић и Лазовић

ГС
Љајић на челу Партизана, међу сарадницима Мијатовић и Лазовић

БЕОГРАД - Отприлике истовремено када је почео двобој Новог Пазара и Партизана у граду крај Јошанице, у спортском центру црно-бијелих у Земуну завршена је скупштина клуба, на којој је изгласано ново - привремено - руководство.

Оно о чему се прича већ данима уназад пред новинарима је потврдио Расим Љајић, који ће бити на челу новоформираног тијела.

Међу најближим сарадницима биће му некадашњи фудбалери Партизана, Предраг Мијатовић и Данко Лазовић.

"Имали смо сједницу. Изабран је нови привремени орган. Нисмо више могли да кријемо. Поред мене ту ће бити Предраг Мијатовић, Данко Лазовић, Војин Лазаревић, Драган Миловановић, Милка Форцан и Бобан Станојевић. Пред нама је тешка финансијска консолидација клуба, зато су ту бизнисмени, а ту је и адвокат који ће се бавити институционалним проблемима. Хвала посебно Предрагу Мијатовићу, као и свим осталим члановима који су ту. Разговарао сам са стотину фудбалера, различитих сфера друштвеног и јавног живота, већина је изразила подршку, али сви су говорили 'немој мене, ја ћу касније'. Зато је ово велика храброст да се велика фудбалска легенда као Мијатовић врати," рекао је Љајић.

Најавио је Љајић драстичне промјене унутар клуба.

"Да не видимо свјетлост на крају тунела, не бисмо ни радили све ово. Мораћемо да правимо резове. Нисмо дошли да будемо популарни, него ефикасни. Биће болних и тешких резова.”

Није нови челник црно-бијелих дао конкретан одговор на питање чиме ће се тачно бавити Мијатовић и Лазовић, већ је најавио да ће се и они обратити јавности.

"Данка је било лако вратити, Пеђу тешко. Знао је колико је тежак посао. Рекао је само, Партизан је у питању, сад је моменат. Сутра ће се обојица обратити јавности. Трудићемо се да увијек дајемо информације. Оно што је идеја, то је да се спортски сектор ојача и да се смањи могућност грешака у довођењу играча. Имамо 30 фудбалера, то не би издржао ни Манчестер Јунајтед."

Најављене су и промјене на челу Омладинске школе, којом тренутно управљају Ненад Маринковић и Миралем Сулејмани.

"Биће кадровских промјена, прије свега на челу. Лазовић и Мијатовић ће одлучивати о томе. Наш производ је талентован млад играч. Без њих не можемо," истакао је Љајић, преноси Моцарт бет.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана