Легендарни Сан Сиро одлази у историју, Милан озваничио изглед новог спектакуларног стадиона

GS
Foto: AC Milan

Италијански фудбалски великан Милан добио је прву дозволу за изградњу новог спектакуларног стадиона, чиме ће легендарни Сан Сиро отићи у историју.

Стадион изграђен 1925. године након 100 година одлази у историју. Ту су се славиле бројне титуле, на њему су играли ривали Интер и Милан, а сада су Росонери потврдили да је обављен први формални корак ка изградњи новог стадиона.

Милан је представио приједлог урбанистичког развоја за локацију Сан Францеско, гдје ће нови стадион бити изграђен. Тако су се стекла права за подношење цијелог пројекта.
Циљ приједлога стадиона је створити значајну вриједност за цијели локалитет, од чега би локација имала много више користи у односу на садашњу ситуацију.

Милан је објавио изглед новог стадиона и потврдио да ће на развоју планова радити један од најпрестижнијих свјетских архитектонских студија под називом Маника.

"Прије више од четири године кренули смо у акцију да нашем клубу дамо један од најбољих стадиона на свијету, који ће нас испратити у побједничку и одрживу будућност. Ово представља прелиминарни корак у еволуцији овог процеса, али је још један доказ за континурани раст Милана, како на терену, тако и ван њега", рекао је предсједник Росонера Паоло Скарони.

Маница неће дизајнирати само фудбалско игралиште, већ цијели забавни парк и остале пратеће садржаје. Капацитет новог стадиона Милана биће 70.000, што је за скоро 20.000 мање од актуелног Сан Сира, али ће бити неупоредиво модернији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана