Легендарни фудбалер Јунајтеда је изгубио битку

GS
Foto: AllFootball

Нови предсједник Фудбалског савеза Бугарске је Гиорги "Гонзо" Иванов, бивши играч Левског, легенда тог клуба, који је убједљиво побиједио Димитра Бербатова током гласања на изборној Скупштини.

Иванов ће, тако, заузети мjесто које је Борислава Михаилова, који је 19 година био на челу ФС Бугарске.

На ванредној Скупштини за Иванова је гласало 235 чланова Скупштине, а за његовог главног противкандидата Димитра Бербатова 181, па се није ни улазило у други круг гласања.

Изборној Скупштини присуствовало је 469 делегата.

Преостали кандидати, њих петорица, добили су занемарљив број гласова.

Након Скупштине било је разочарања на страни поражених, па су тако најближи сарадници Димитра Бербатова, играчи великих биографија Стилијан Петров и Мартин Петров, поручили да се више никад, ни у ком својству, неће бавити бугарским фудбалом.

Бербатов, најбољи стријелац у историји бугарске репрезентације, честитао је побједнику.

"Клубови су рекли своје, ово је њихова одлука, њихово право. Ми можемо наставити даље уздинутих чела. Избор је био на клубовима и они су изабрали Иванова. Ја му честитам на томе и желим му успјех. Нисмо примјетили ништа сумњиво у сали. То само значи да су клобови донијели исправну одлуку за себе", рекао је након Скупштине Бербатов.

Сада се очекује да бугарски фудбал уплови у мирнију фазу након вишемјесечних скандала и турбуленције које су, на врхунцу, имале оставку бившег предсједника Михаилова, који је био притиснут незадовољством навијача.

Његову оставку и сазивање изборне Скупштине, убрзала је и реакција предсједника државе након нереда који су избили на улицама Софије, прије меча квалификација за Еуро против Мађарске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана