Лапорта открио због чега се Меси није вратио у Барселону

ГС
Foto: Taнјуг/AP

Предсједник фудбалског клуба Барселона Ђоан Лапорта изјавио је да је каталонски клуб био спреман да у љетњем прелазном року врати аргентинског репрезентативца Лионела Месија, преносе шпански медији.

Меси је на крају прошле сезоне одбио да продужи сарадњу са Пари Сен Жерменом, а аргентински репрезентативац је одлучио да настави каријеру у Интеру из Мајамија.

- Меси се на крају није вратио у Барселону, јер би његов долазак био велики финансијски терет за наш клуб. Зато је изабрао МЛС лигу. Он је био под притиском у ПСЖ-у због чега је отишао у Мајами, који му је донио стабилност. Његову одлуку поштујемо. Да ли ће Меси доћи на позајмицу? Свашта се прича, али не вјерујем да би Међународна фудбалска федерација (ФИФА) тако нешто дозволила - рекао је Лапорта.

Шпански медији наводе да Барселона озбиљно разматра могућност да организује опроштајни меч за Месија.

- Отворени смо за све што он жели. Меси је најбољи играч у историји фудбала, поштујемо га и обожавамо. Заслужује да му се наклонимо у Барселони. Не знам да ли ће то да се догоди када се вратимо на Ноу Камп крајем 2024. или када стадион буде у потпуности завршен током 2026. године - закључио је Лапорта.

Меси (36) је био члан Барселоне од 2000. до 2021. године. Он је за Барселону одиграо 778 утакмица и постигао је 672 гола, преноси Телеграф.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана