Лалатовић потписао уговор са украјинском Зорјом

ГС
Лалатовић потписао уговор са украјинском Зорјом

Бивши тренер бањалучког Борца Ненад Лалатовић потписао је двогодишњи уговор са украјинском Зорјом из Луханска.

Лалатовић ће водити украјинску екипу у плеј-офу за пласман у Лиги Европе, па има ганатовано мјесто у групној фази Конференцијске лиге.

Украјинци су на друштвеним мрежама потврдили долазак некадашњег тренера Војводине, Радничког, Младости и других српских клубова.

"Добро нам дошао, Ненаде Лалатовић! Лалатовић је 45-годишњи је тренер из Београда, гдје је и започео своју професионалну каријеру као играч у Црвеној звезди. Већину времена као играч провео је у отаџбини, али је играо и у Украјини и то за Шахтјор у периоду од 2003. до 2005. године.

Два пута је постао првак Југославије, побједник Купа Србије и Црне Горе, побједник Купа и шампион Украјине.

Године 2007. Ненад је завршио професионалну каријеру и постао тренер. До тада је највеће успјехе у тренерском послу имао у Црвеној звезди коју је тренер водио у сезони 2014.-2015. Тада је под његовим вођством екипа заузела друго мјесто у првенству.

Након тога, 2015. године водио је Борац из Чачка који је такође био други на табели елитне дивизије и показивао је одличне резултате, али је због финансијских проблема клуба морао напустити тим.

Потом је ту била Војводина, коју је Лалатовић водио на 54 утакмице и остварио учинак од 30 побједа, 15 ремија и само осам пораза.

По резултатима у сезони 2018-19 српски тренер већ је остварио најбољи резултат у историји нишког Радничког, освојивши друго мјесто у Суперлиги Србије.У Војводини је поново провео 2019-2021 и са њим освојио титулу побједника Купа Србије 2020.

Посљедњи клуб Ненада Лалатовића био је Младост ГАТ. Водио је тим на 10 утакмица, у којима је изгубио само два пута, али то није помогло Младости да остане у Суперлиги.

Сада је главни тренер Зорје Луханск! Њему и нашем тиму желимо само напредак и постизање нових висина", саопштено је из украјинског клуба.

Напоменимо и да је Лалатовић био тренер бањалучког Борца претходног љета. Бањалучане је водио у девет утакмица од свог доласка и остварио четири побједе, исто толико пораза те један реми.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана