Лакташи прославили историјски улазак у финале Купа Српске: Ово је тек почетак

Дарко Пашагић
Лакташи прославили историјски улазак у финале Купа Српске: Ово је тек почетак

БАЊАЛУКА - Послије пласмана у прво, историјско финале у јубиларном, 30. издању Купа Републике Српске “Др Милан Јелић” сјајна атмосфера владала је међу фудбалерима, члановима стручног штаба, челницима, али и свим присталицама Лакташа.

Како и не била јер је у полуфиналном двомечу савладан велики фаворит Крупа. У првом мечу Лакташи су у кањону Тијесно славили са 1:0, тако да им је у реваншу био довољан и реми (1:1).

- Иако смо у првом мечу забиљежили побједу и реванш играли на нашем терену, Крупа је била фаворит јер нас је само прије десетак дана у првенству на нашем терену побиједила са 3:0. Сигурно је да су због тога очекивали да ћемо у утакмицу ући са жељом да бранимо предност из првог меча, међутим, кренули смо офанзивно од самог почетка и то нам се исплатило већ у петом минуту, када је Бојан Марковић погодио мрежу ривала за предност. Одмах бих похвалио Марковића, који је био неизвјестан за ову утакмицу, али је стиснуо зубе и одиграо 55 минута. Послије тога било је много лакше играти, али, искрен да будем, до посљедњег тренутка, поготово послије изједначујућег гола, владала је неизвјесност да ли ћемо успјети да сачувамо предност - нагласио је шеф стручног штаба Лакташа Миљан Бајић.

Млади стручњак на клупи Лакташана рекао је да је ово велики успјех свих структура у клубу.

- Прије годину дана били смо у Другој лиги и за протеклих 12 мјесеци направили смо велики искорак. За ово су заслужни не само играчи и стручни штаб него комплетна управа, али и наше присталице, које нам дају вјетар у леђа. Ово је тек почетак и на том нећемо стати. Желимо да у наредном периоду идемо само узлазном путањом - додао је Бајић.

Послије пласмана у финале пресрећан је био и директор клуба Игор Радељић.

- Ни највећи оптимисти се нису надали да можемо да дођемо до финала, пружимо запажене партије уз Купу БиХ и будемо у самом врху фудбала Републике Српске. Вриједно смо радили заједничким снагама и труд се исплатио - рекао је Радељић.

Његова жеља, али и свих у клубу је да наредна сезона буде још успјешнија.

- Жеља нам је да задржимо окосницу ове екипе и да доведемо још неколико квалитетних појачања, а онда и да нападнемо сам врх прволигашке табеле. Већ сада има доста понуда за поједине играче, али надам се да ћемо их успјети задржати. Вјерујем да имамо снаге за то уз максималну подршку локалне заједнице коју смо имали и до сада - наставио је Радељић.

Током љета планирају и додатне радове на инфраструктури.

- Већ за неких десетак дана почињемо са изградњом помоћног терена са вјештачком подлогом, а у томе ће нам помоћи Фудбалски савез Републике Српске. Покрај њега биће постављени и рефлектори, који се сада налазе на главном терену. Што се тиче главног терена, на њему ће бити урађена дренажа и реконструкција појединих дијелова, гдје ће бити замијењена трава. Он ће нам убудуће служити само за одигравање званичних утакмица - додао је Радељић.

Финале

Шеф стручног штаба Лакташа Миљан Бајић нагласио је да је још рано размишљати о финалном сусрету, јер се још не зна да ли ће противник бити Борац или Звијезда 09 (први меч добили су “црвено-плави” са 2:1, термин реванша још није одређен).

- Наравно да ће нам то бити најважнија утакмица, али нећемо занемарити ни преосталих шест кола у првенству Српске. Екипа је поприлично уморна од пакленог ритма субота-сриједа и сада морамо да одморимо неке играче да би били што спремнији у финалу. Једно је сигурно, ко нам год буде ривал, њему припада улога фаворита, али је сигурно да ћемо скупо продати кожу - нагласио је Бајић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана