Лакташи и Крупа одлучују о првом финалисти Купа “Др Милан Јелић”

Дарко Пашагић
Лакташи и Крупа одлучују о првом финалисти Купа “Др Милан Јелић”

ЛАКТАШИ - Да ли ће се Лакташи први пут пласирати у финале Купа Републике Српске “Др Милан Јелић” или ће Крупа доћи у ситуацију да одбрани пехар знаће се послије данашње реванш утакмице у којој ће изабраници Миљана Бајића бранити предност са гостујућег терена од 1:0.

И поред вишка од једног гола пред овај меч који се игра од 16.30 на Градском стадиону у Лакташима, кормилар домаћина је опрезан.

- Кренућемо у ову утакмицу као да немамо тај вишак, јер свако друго размишљање не би било добро за нас. Веома добро се познајемо и не тако давно смо у првенству на свом терену поражени са 0:3. Зато не смијемо размишљати о предности, него мирном игром морамо да покушамо да дођемо до за нас историјског финала. Већ дуже вријеме је повријеђен Небојша Рунић, а право наступа зато што су ове сезоне већ играли за друге клубове у Купу немају Раде Џомбић, Сергеј Говедарица, Василије Јотић и Вања Кнежевић - нагласио је Бајић.

Капитен Лакташа Михајло Амиџић вјерује у пласман у финале.

- Сигурно је да ће бити веома тешко, али очекујем да уз помоћ великог броја навијача дођемо до тог великог успјеха - истакао је Амиџић.

Пред ово већ шесто одмјеравање снага ове сезоне (два пута у првенству, два контролна сусрета у припрема и други пут у Купу) тренер Крупе Владимир Илић вјерује да минус из првог меча може бити надокнађен.

- Недавна побједа од 3:0 на овом терену у првенству је разлог што сматрам да можемо доћи до финала. Међутим сигурно неће бити лако. У првом сусрету нисмо искористили шансе, а онда смо кажњени, а у недавном првенственом сусрету, који смо само резултатски лако добили Лакташи нису искористили прилике на почетку сусрета и онда смо преузели конце игре. Било би лијепо да поново дођемо у ситуацију да бранимо пехар, а пошто смо на корак до титуле, то би значило да опет можемо до дупле круне - нагласио је Илић, који не може да рачуна само на Страхињу Бошњака, који је у овој сезони већ играо за други клуб у најмасовнијем такмичењу.

Капитен Крупе Милош Перовић вјерује да његова екипа може до финала.

- Веома изазовна утакмица у којој морамо надокнадити минус, али имамо екипу која то може да уради - рекао је Перовић.

Одгођено у Угљевику

Друга реванш утакмица између Звијезде 09 и бањалучког Борца, која је требало да буде играна данас у Угљевику одгођена је на захтјев “црвено-плавих” због згуснутог распореда у Премијер лиги БиХ. Још није позната када ће бити одигран реванш меч у којем ће Борац бранити предност из првог сусрета од 2:1.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана