Квалификације за Лигу конференција - Борац против Аустрије

Дарко Пашагић
Квалификације за Лигу конференција - Борац против Аустрије

БАЊАЛУКА – Фудбалери Борца у другом колу квалификација за Лигу конференција играже против Аустрије из Беча. Први сусрет биће одигран у главном граду Аустрије 27. јула, а реванш је седам дана касније у Бањалуци.

Имамо довољано времена да се припремимо, али је сигурно да смо добили једну од бољих екипа у овој фази такмичења. Иако има доста времена до утакмице очекујем да и у Бечу на првом мечу имамо велику подршку и у првом сусрету – нагласио је капитен Борца Александар Субић.

Никола Пејовић је једно вријеме играо у Аустрији носећи дрес Адмире Вокер. - Спремни су физички, много трче, али сматрам да смо ми са Балкана много талентованији. Нисмо без шансе. Прошле сезоне најбољи стријелац им је био мој другар Харис Табаковић, али како чујем вјероватно их напушта, што је добро за нас – нагласио је Пејовић. Предсједник Борца Милан Тегелтија је истакао да се могао добити и лакши и тежи противник.

- Не зовемо се без разлога Борац и то смо показали небројено пута Даћемо све од себе да елиминишемо велику Аустрију, али наш приоритет је првенство. – рекао је Тегелтија.

Шеф стручног штаба Борца Винко Мариновић је нагласио да је Аустрија клуб који је прошле сезоне играо групну фазу такмичења.

- Играмо против великог клуба, али се не предајемо. Искористићемо ово вријеме да се што боље припремимо и потпуно спремни дочекамо двомеч са Бечлијама – рекао је Мариновић.

Борчев ривал је сигурно најтрофејнији аустријски клуб. Чак 24 пута је био шампион своје земље, 27 пута је освајао национални Куп и шест пута је био побједник Суперкупа Аустрије.Два пута је посвајао Митропа Куп (1933 и 1936. године, а био јке и финалиста Купа побједника купова у сезони 1977/78.

Посљедњих година није у самом врху аустријског фудбала, што свједочи и податак да су без трофеја пуну деценију. Наиме посљедњи пут су били шампиони у сезони 2012/13. У управо завршеној сезони до пласмана на европску сцену дошли су кроз бараж у којем су били бољи од Аустрије Клафенфурт.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана