Куп Бањалуке: ВАР на финалу

Дарко Пашагић
Куп Бањалуке: ВАР на финалу

БАЊАЛУКА – Финале Купа Бањалуке за 2024. годину у којем ће се данас од 18 часова на Градском стадиону састати друголигаш Напријед и прволигаш Жељезничар Спорт тим ући ће у историју фудбала Републике Српске и БиХ, јер ће на овом мечу бити први пут на званичној утакмици бити тестирана ВАР технологија.

- Ово је прва у низу утакмица за едукацију 12 судија који су до сада прошли тестирање и за сваког од њих биће један меч. Остатак тих тест мечева биће одиграни у Тренинг центру Фудбалског савеза БиХ у Зеници. У овом периоду тешко је пронаћи противнике, а још боље је ако имамо прилику да на једној такмичарској утакмици као што је дуел Наприједа и Жељезничар Спорт тима можемо да радимо тренутни степен едукације. Уз све то и опрема је тренутно ту, у Бањалуци. Дакле, није званична употреба ВАР технологије још увијек, јер је ово фаза едукације. Нама се указала прилика да одемо корак даље у едукацији – истакао је ВАР пројекат менаџер и ФИФА инструктор ВАР-а Огњен Ваљић. 

Иначе, Куп Бањалуке игра се поводом крсне славе града, Спасовдана, који је ове године у четвртак, 13. јуна. Финале се по обичају играло тог дана, алин је сада на захтјев клубова термин помјерен унапријед, јер су лигашка такмичења већ завршена.

Ова утакмица ће имати и хуманитарни карактер, јер ће сав приход бити намијењен за лијечење младог Бањалучанина Сергеја Ступара. 
Куп Бањалуке игра се од сезоне 1996/97, а највише успјеха имао је Борац, који је 10 пута освајао пехар. "Жељо" је три пута био побједник, а Напријед једном.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана