Кунић: Задовољни стартом лиге

Дарко Драгичевић
Кунић: Задовољни стартом лиге

СУРДУЛИЦА – Бивши фудбалер бањалучког Борца Петар Кунић у новој сезони води напад српског суперлигаша Радника из Сурдулице који је имао изузетно успјешан старт првенства.

Наиме, Радник је у три кола освојио пет бодова, тренутно су без пораза а два меча су играли на гостовањима. Уз то су на три меча примили само један гол и то је мрежу затресао њихов играч.

Кунић истиче да екипа није очекивала овакав старт јер је значајно промијењена у односу на прошлу сезону, а имала је и тежак распоред на старту. 

-У односу на прошлу сезону промијенили смо 10 играча и значајно подмладили тим, тако да можемо да будемо изузетно задовољни стартом првенства. У екипи је доста младих играча уз нас неколико искуснијих и види се да имамо добру енергију која нас носи на старту. Млади играчи су жељни доказивања веома борбени и то ће бити наша главна карактеристика у новој сезони. Освојили смо пет бодова а према приказаном мислим да смо могли и више. Остаје жал за утакмицом против Вождовца када смо имали предност до 80.минута и онда су домаћи успјели да изједначе ауто голом па смо остали без побједе – истакао је Кунић.

Радник је прошле сезоне успио да сачува суперлигашки статус а велики допринос дао је и фудбалер из Републике Српске. Његова екипа направила је право чудо јер је на полусезони имала само осам бодова.

-Сигурно да је то било велико изненађење шта смо урадили у другом дијелу сезоне. Имали смо само осам бодова и били већ прежаљени али смо се дигли из тешке ситуације и на крају успјели да изборимо опстанак. Дао сам неколико веома важних голова у тим одлучујућим мечевима и онда је услиједио наставак сарадње- поручио је искусни нападач који је носио дресове још неколико клубова у БиХ.

Кунић је прошле сезоне био стандардан а и у прва три кола је први избор стручног штаба

-За мене лично најбитније је да сам стандардан, да играм добро. Желимо да наставимо са овим добрим партијама и у наставку шампионата и да избјегнемо борбу за опстанак, а вјерујем да ће уското доћи и голови како би додатно помогао тиму. Надам се да ће ово да буде успјешна сезона како екипно тако и голгетерски. Немамо неких зацртаних циљева, жеља је само да екипа напредује из кола у коло да играмо најбоље што можемо па ћемо видјети гдје ћемо на крају првенства завршити- додао је на крају Кунић који се тако одомаћио у Србији јер је прије Радника носио и дрес Напретка.

Радник из Сурдулице ће ове сезоне имати у саставу и доста играча који су наступали у првенству БиХ. Поред Кунића ту су и бивши фудбалер Жељезничара Харис Хајдаревић, сад је стигао бивши члан Сарајева и Слободе Немања Томашевић док је од раније и крилни фудбалер Борко Дуроњић из Бањалука.

Наредни меч његов тим игра на свом терену против Новог Пазара.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана