Куленовић: Мијењао бих голове Ајаксу за побједу

Дарко Драгичевић
Куленовић: Мијењао бих голове Ајаксу за побједу

АЛМЕЛО – Нападач Лука Куленовић заблистао је против Ајакса! Како је најавио у ранијем интервју за „Глас Српске“  најбоље партије сјајни нападач редовно пружа против најквалитетнијих екипа и то је потврдио у Холандији.

Наиме у дуелу против Ајакса два пута се уписао у стријелце. Постигао је гол у деветом минуту након гужве у шеснаестерцу за 1:0, а затим је у 76. минуту донео изједначење 3:3. Сјајно је испратио акцију, убацио се испред дефанзивца и погодио. Нажалост његова два гола нису била довољна за побједу јер је Ајакс славио на гостовању 4:3 против Хераклеса.

- Веома разочаравајући резултат за нас. Урадили само доста добрих ствари, постигли смо три гола,  али смо у појединим моментима остали без концентрације и направили смо мале грешке које је ривал казнио. Срећан сам због два гола али да могу мијењао бих их за побједу - истакао је Куленовић који је на овом мечу имао додатни мотив јер су га гледали родитељи.

У посљедња четири меча бивши нападач Слоге, Жељезничар СТ, Рудара Приједора и Крупе је постигао четири гола и показује да је добра инвестиција клуба.

-Пропустио сам старт због повреде и требало ми је времена да пронађем ритам. Не улазим у меч оптерећен да морам дати гол или асистирати. Након сваке грешке или промашаја брзо вратим фокус на сљедећу акцију. Исто улазим у меч против Ајакса као и у остaле дуеле. Прелијеп је осјећај кад дате гол у дербију, још кад ваш тим поведе. Након тога и трећи гол за изједначење. Због тога сам дошао у Холандију. Игра се нападачки фудбал који ми одговара. Дошао сам из лиге која је била више физичка. Овдје могу да користим своје квалитете, висину, покретљивост. Сад сам у четири меча постигао четири гола. У  добром сам ритму и треба да наставим као и у овим мечевима са истим фокусом и надам се најбољем- истакао је шпиц.

Ипак у Хераклесу остаје жал због пораза. Пенал у 84.нминуту је ријешио питање побједника, а био је плод несмотрености домаћег играча. Ајакс је сјајно отворио меч створио бројне шансе у првих 10 минута, али их је затим пресјекао гол Куленовића, а меч је обиловао преокретима.

-Према приказаном заслужили смо да дамо три гола. Имали смо добре акције, али смо дефанзивно направили превише грешака. Можемо да кривимо друге, али треба да схватимо да смо сами криви за пораз и да грешке морамо да исправљамо.  Добро смо проучили њигову игру нисмо им дозволили да нападају кроз средину. Знали смо да играју нападачки и да остављају доста простора позади и то смо искористили. Знали смо како ће ме бранити са Шуталом али можда смо то могли још да искористимо. Ипак дали смо три гола, требало је то бити довољно за тријумф али опет ово је фудбал. Ајакс нам није кроз игру дао голове, искористили су транзицију и наше грешке и мањак концентрације. Показали су да су квалитетан тим. Ипак мислим да су наши навијачи задовољни. Представили смо се јако добро и мислим да су они задовољни упркос поразу, рекао бих по реакцијама након меча. За мене је ово сигурно била најбоља партија- додао је Куленовић.

Добре партије фудбалера који је рођен у Канади а поријеклом је из Бањалуке отворила је питање и око репрезентације. Рођен је у Канади за коју може да наступа, као и за БиХ и Хрватску.

- Нико ме још није контактирао. Рано је за то још увијек. Ако ипак дође, сигурно је да бих сјео и попричао о плановима. Нисам још ништа одлучио- додао је нападач.

Истиче да је за његов успон најзаслужнији Зоран Ћургуз, тренер који га је водио у два клуба.

- Са њим сам успјешно сарађивао у Жељезничар СТ а затим ме довео у Слогу и та сезона ме лансирала у Европу. Зато сам увијек захвалан- истакао је сјајни нападач пред којим је тек лијепа будућност јер има 25 година.

Нови дерби

Наредно коло доноси и локални дерби у Холандији. Хераклес гостује код Твентеа.

-Знамо њихове квалитете и биће прави дерби. Играју европски меч  средином седмице фокусирани су на то, а ми ћемо покушати да их изненадимо. Ипак биће они спремни за дерби, носи то посебну драж, али овај меч против Ајакса им је најбоља опомена да морају бити опрезни – рекао је нападач.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана